Wirmo vahvisti kakkossijaansa
Julkaistu: 11.02.2020 00.00

SBS Wirmon miehet onnistuivat kaatamaan kotikentällään FBC Turun kakkosjoukkueen lukemin 14-4 (5-1, 1-2, 8-1) ja paransivat näin osakkeitaan taistelussa pudotuspelipaikoista.

Ensimmäinen erä oli Wirmolta aivan alkua lukuunottamatta suunnitellun kaltaista pelaamista ja näin ensimmäisen kaksikymppisen aikana joukkue saikin iskettyä taululle selkeän 5-1 johtoaseman. Joukkue puolusti joukkueena ja toimi pallon kanssa järkevästi iskien paikoistaan vielä tarvittavat maalit. Maalit jakautuivat kaikille kolmelle ketjulle, kun niiden tekijöiksi merkittiin Timi Koski, Veikko Sainio, Mikko Laine, Olli Laine ja Antti Vuorinen. Vastustaja ei juuri päässyt Wirmon maalissa pelannutta Aleksi Vainiota hätyyttelemään, vaikka tälle toki kuusi torjuntaa avauserään merkittiinkin.

Erätauon jälkeen alun tekeminen olikin unohtunut. Vastustaja päästettiin heti toisen erän alkuun kahdella kavennusmaalilla peliin mukaan, eikä säntillinen joukkueena pelaaminen enää ollutkaan keskiössä. Miro Portnoj onnistui kasvattamaan johdon jälleen kolmeen maaliin, mutta loppu viisitoista minuuttia nyhjättiin tasaisesti, eivätkä Wirmon alivoimat tuottaneet vastustajalle enää lisäosumia.

Kolmanteen erään tulikin jälleen eri Wirmo. Jalka ja erityisesti pallo liikkui vauhdikkaasti ja vastustaja putosi kyydistä. Kotijoukkue naputteli erään kahdeksan maalia ja kun vieraat osuivat vain kertaalleen, saatiin taululle varsin selkeät voittolukemat 14-4.

• Kahdessa ensimmäisessä erässä alut olivat huonoja. Palloa lahjoitettiin turhaan vastustajalle, kun olisi pitänyt vielä malttaa. Aina erän loppua kohden pelaaminen parani. Kolmanteen erään vastustaja taisi vähän väsähtää ja saimme reilusti onnistumisia. Koko pelissä hyvää oli myös erikoistilannepelaaminen, kommentoi joukkueen päävalmentaja Petri Seppinen.

Onnistumisia tuli laajalle rintamalle ja koko pelaajarosteria päästiin kierrättämään. Myös tämä miellytti Seppistä.

• Jatkossa täytyy vielä karsia virheet alusta asti ja olla pallon kanssa järkevämpi. Eiköhän se tuota sitten mieluisaa tulostakin. Hyvä voitto ja tärkeät pisteet, Seppinen tuumi.