Paikallispeli kääntyi Puimureiden kotivoitoksi
Julkaistu: 16.11.2019 00.00

SBS Wirmon ja UHV Bullsin kakkosdivariväännöt ovat kaudesta toiseen olleet tiukkoja ja tasaväkisiä riippumatta siitä, missä päin sarjataulukkoa joukkueet milloinkin ovat majailleet. Tällä kertaa molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden varsin maukkaasti ja sijoitukset sarjataulukossa olivat ennen perjantain kamppailua 1. ja 3. Wirmolaiset pystyivät tällä kertaa tasaisempaan esitykseen ja pisteet jäivät Mynämäkeen lukemin 7-3 (1-1, 3-0, 3-2).

Avauserässä pallonhallinnan otti odotetusti Wirmo. Palloa jauhettiin pitkiäkin jaksoja, eikä vehmaalaisia päästetty koskemaan pelivälineeseen. Katkoihin päästessään Bulls iski kuitenkin nälkäisesti ja Wirmon maalissa pelannut Aleksi Vainio sai olla todella tarkkana. Kuudennella peliminuutilla lohkon pistepörssiä johtava Antti Vuorinen vei kotijoukkueen johtoon lauottuaan pallon suoraan Mikko Laineen poikittaissyötöstä ohi Bulls-maalissa pelanneen konkarivahti Harri Soinin. Tämän jälkeen wirmolaisista parhaat paikat sai aikaiseksi nuorisoketju, jossa Jouko Leinonen ja Valtteri Sainio löysivät toisensa hyökkäyspäässä varsin mallikkaasti, mutta verkkoja ei onnistuttu venyttämään. Erän toisen maalin tekikin vehmaalaisten kruununjalokivi Jussi Lännistö, joka kahvitteli Wirmo-puolustuksen nepaten tyylitellysti lopulta pallon yhdellä kädellä yläriman kautta pussiin.

Toisessa erässä Wirmo vei peliä. Wirmo-vahti Vainio sai ensimmäiset torjuntansa vasta erän puolivälin ylityttyä, mutta joutui toki erän loppupuolella venymään muutamaan otteeseen ihan tosissaan vehmaalaisten maalintekoyritysten edessä. Toisessa päädyssä Soini oli työllistetympi. Mikko Laine, Valtteri Sainio ja Jere Hareja osuivat jokainen kertaalleen siirtäen kotijoukkueen 4-1 karkumatkalle, mutta toisaalta Soini torjuntoineen oli mies paikallaan pitäen joukkueensa mukana ottelussa. Kotijoukkueen pelistä jäivät avauserän jälkeen pois huolettomat ja huolimattomat sokkosyötöt, jotka yhdistettynä pienimuotoiseen pallon pomputteluun tarjosivat ensimmäisellä kaksikymppisellä Bullsille mahdollisuuksia maalintekoon.

Kolmanteen erään Bulls tuli muokatuin kokoonpanoin. Muutokset tuottivatkin tulosta, kun läpi ottelun pirtästi pörränneen Taneli Mäkitalon kaukokuti yllätti jo heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla Vainion tuoden vieraat kahden maalin päähän. Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin illan näyttävin osuma, kun Bullsin karvauksen purku onnistui melko täydellisesti pallon kiertäessä nopeasti omasta päästä hyökkäysalueelle, jossa joukkueen kapteeni Eero Holanne löysi vauhdilla maalilla ajaneen 15-vuotiaan Eemil Isolaurin, jolle noukittiin pallo talteen ensimmäisen kakkosdivarimaalin muistoksi.

Bulls haki maalin päähän päästyään kiivaasti tasoitusta, mutta erän puolivälin lähestyessä Jussi Lännistö katkaisi korkealla mailalla Vainion oivallisen avaussyötön ja Wirmolle tuomittiin tilanteesta rangaistuslaukaus. Antti Vuorinen maalasi rankkarista kliinisesti ja vei wirmolaiset jälleen kahden maalin johtoon. Tähän katkesivat myös vehmaalaisten suurimmat kirihaaveet. Jere Hareja teki viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen kuudennen maalin ja Vuorinen viimeisteli hattutemppunsa lopussa alivoimalla tyhjään maaliin tehden samalla loppunumeroiksi 7-3 Wirmolle.

- Tiukka ja tasainen paikallispeli. Hyvää vääntöä. Ensimmäisessä erässä olimme hieman huolimattomia, mutta onnistuimme parantamaan toiseen erään, joka olikin meiltä ottelun parasta. Kolmannessa erässä päästimme turhaan vastustajat mukaan, mutta onneksi olimme lopussa riittävän fiksuja, jotta olennainen eli pisteet jäivät meille. Hyvä matsi hienon yleisömäärän edessä, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Vaikka Wirmolta puuttuikin rosteristaan kokeneempia ison roolin pelimiehiä, vastasivat nuoremmat pelurit hienosti huutoon pelaten kautta linjan vahvoin ottein. Toisaalta, myös UHV Bullsin nuoret miehet Taneli Mäkitalon ja Eemil Isolaurin johdolla ottivat hienosti roolia. Näin ollen voisi päätellä, että yleisöä ilahduttavista kovista paikalliskamppailuista saadaan nauttia jatkossakin.