Raumalta avaustappio
Julkaistu: 25.10.2019 00.00

Kolmen voiton putki katkesi Wirmon osalta Raumalla Salban vieraana, kun kypsemmin pelannut kotijoukkue nappasi 7-4 (2-2, 2-1, 3-1).

Salba aloitti pelin varsin terävästi ja kahdessa minuutissa taululla komeili jo 2-0 kotijohto. Wirmo ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi mukaan otteluun Veikko Sainion ja Valtteri Suvalan maalien myötä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis 2-2 tasalukemissa.

Toisen erän alun ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta Sainion toisella maalilla wirmolaiset siirtyivät ajassa 26.00 ensimmäisen ja ainoan kerran ottelussa johtoon. Johtoasemaa kesti nelisen minuuttia, kun Salballe tuomittua rangaistuslaukausta laukomaan asennut Tomi Lahti laittoi pallon pussiin. Ottelun puolivälin ylityttyä Salban ylivoima siirsi raumalaiset jälleen johtoon. Kolmanteen erään lähdettiin 4-3 kotijohdossa.

Kolmannessa erässä Salban Mikko Viitasen kova kontakti Wirmon maalivahdin Aleksi Vainion päähän tuotti Vainiolle sairaalareissun ja Wirmolle lyhyeksi jääneen ylivoiman. Mikko Laineen kevyen jäähyn kruunasi vielä kevyempi Olli Laineen käytösrangaistus, joiden myötä peli menikin enemmän tai vähemmän sekaisin. Salba sai vielä toisen tulosta tuottaneen rangaistuslaukauksen ja vaikka Veikko Sainio saikin viimeisteltyä hattutemppunsa, kirjattiin loppunumeroiksi kahden raumalaisten lisämaalin myötä 7-4.

• Salba oli tänään parempi. Olisimme me silti pystyneet heitä paremminkin haastamaan, mutta tänään ei vain ollut meidän päivämme, kommentoi päävalmentaja Petri Seppinen.

Seppistä mietitytti edelleen myös kirjava tuomarilinja.

• Eipä tässäkään pelissä kummankaan joukkueen pelaajilla ollut juurikaan käryä, miten saa pelata. Jäähyjä tuomittaessa ei aina ollut käsitystä kuka ja kummasta joukkueesta sinne on lähdössä. Toivottavasti se tästä selkiytyy, Seppinen toivoi.

Wirmo kohtaa tänään kotonaan säkyläläisen Karhukoplan. Ottelu alkaa HaNi-Hallissa tuttuun tapaan 19.30.