C1-pojat taas SM-sarjaan
Julkaistu: 26.08.2019 00.00

SBS Masku/SBS Wirmon C1-poikien yhteisjoukkue pääsee tälläkin kaudella pelaamaan ikäluokan kärkiryhmien kanssa SM-mitaleista uusittuaan vakuuttavien otteiden jälkeen SM-sarjapaikkansa Pirkkalassa pelatussa karsintaturnauksessa.

Joukkue on jonkin verran muuttunut viime kaudesta. Muutama pelaaja on ainakin toistaiseksi lyönyt salibandyharrastuksensa telakalle ja uusina pelaajina joukkueessa mukana olivat Nooa Laurila (USB 03), Eemil Isolauri (UHV Bulls), Olli Utrila (UHV Bulls) sekä Viljami Kaskinen (UHV Bulls). Verrattuna viime vuoden nihkeästi sujuneisiin karsintoihin päästiin nyt kuitenkin liikkeelle aivan eri lähtökohdista joukkueen rungon oltua jo yhdessä reilun vuoden verran. Tämä yhteinen taival näkyi myös jo pelaamisessa.

Ensimmäiseen otteluun valmistautuminen meni kuta kuinkin täydellisesti. Alkulämmöistä alkaen keskittyminen oli enemmän kuin kohdallaan. Tämä näkyi myös pelissä Classic Rediä vastaan, jossa joukkue painoi heti ensimmäisen erän aikana päälle hurrikaanin lailla. Laukaukset kohti maalia 19-1 ja maalit 6-0. Toisessa erässä kesti 4 minuuttia ja 41 sekuntia, kun joukkue oli painanut taululle lisää 6 lisäosumaa ja peli oli ajassa 19.41 valmis lukemin 12-0.

Toista peliä edelsi pitkä odottelu ja tämä näkyi myös keskittymisen herpaantumisena. Vastassa ollut Merikoski SBT Warriors hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja saikin iskettyä avauserään yhden osuman. Pikkuhiljaa myös Masku/Wirmo sai hyökkäyspeliin ajatusta ja pallo liikkui iloisesti pelaajalta toiselle. Ensimmäinen erä varsinaissuomalaisille 7-1 ja toinen 6-0 eli 12 maalin ero saavutettiin pelin puolivälin ylityttyä ajassa 23.20. Laukaukset kohti maalia kokonaisuudessaan 33-6.

Onnistuneen avauspäivän jälkeen päästiin sunnuntain ratkaisuotteluun niistä asetelmista, joita etukäteen odoteltiinkin. Päävastus Pirkat oli kumottava, mikäli SM-sarjaan haluttaisiin mennä. Tai itse asiassa Pirkkojen kompastuttua edellisenä iltana tappioon Classic Rediä vastaan, olisi tasapelikin riittänyt Masku/Wirmolle lohkovoittoon. Vaikka jännitystä ja paineita voittamisesta varmasti pelureilla puolin ja toisin olikin, sai Masku/Wirmo hyvän startin, kun jo 44 sekunnin jälkeen joukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, joka tällä kertaa päättyi yli suuntautuneeseen laukaukseen. Seitsemisen minuuttia myöhemmin joukkue oli kuitenkin takonut taululle 3 maalia ja ottanut kuskin paikan ottelussa. Vaikka viimeistely ottelussa ei edellisen päivän tasolle yltänytkään, saatiin tilanteita luotua varsin mukavasti ja vaikka Pirkat pari kertaa osuikin, ei ottelussa mitään hätää ollut. MW sai vielä kolmesti pallon sisään ja loppulukemiksi 6-2. Laukaukset maalia kohti kokonaisuudessaan 31-11. Pirkkojen paras pelaaja maalivahdin ohella oli kiistatta naisten maajoukkueeseen jo yltänyt Suvi Hämäläinen, joka myös voitti karsintaturnauksessa Pirkkojen sisäisen pistepörssin (5+2). Muutoin pistepörssin kärjen miehittivät Elias Nummelin (5+6), Lauri Eloluoto (5+6) sekä Mico Hellen (5+3).

- Helpottunut fiilis. Kauden ensimmäinen tavoite on saavutettu. Nyt voidaan taas keskittyä rauhassa paljon puhuttuun arkitekemiseen ja parantaa peliä sarjan vaatimukset huomioiden. Koko viikonloppu oli pojilta hieno esitys. Lauantaina kliininen suoritus ja sunnuntaina hyvä taistelu, vaikka hiukan puristimmekin. Seuraavat pelit sitten Ruotsissa, kommentoi joukkueen valmentaja Mikko Immonen.

Onnittelut myös muille jo SM-sarjapaikan varmistaneille joukkueille: EräViikingit, Oilers, Classic, OLS, TPS, Steelers, Indians sekä PSS. Ja tsemppiä vielä ensi viikonloppuna sarjapaikoistaan taisteleville joukkueille. Ja Pirkkojen talkooporukalle kiitokset hyvistä karsintapuitteista ja -järjestelyistä.