4D:n alempi jatkosarja käyntiin Hanilla
Julkaistu: 15.01.2020 00.00

Kevätkierroksen alempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Hanilla viime viikonloppuna. Liekö uudenvuodenlupausten ansiota vai mitä, mutta treeniaktivisuus turnauksen alla ja osanotto turnaukseen oli likimain ennenkuulumatonta. Viikkoa ennen turnausta näytti vielä siltä, että kaikki halukkaat ei edes mahdu pöytäkirjaan, kun kaikki aputytötkin oli innokkaina osallistumassa. Onneksi flunssa- ja muut krempat siitä sitten tasaiseen tahtiin tiputteli vielä leidejä sairastuvan puolelle, niin kaikki halukkaat ja kynnelle kykenevät mahtuivat kokoonpanoon.

Alempaan jatkosarjaan länsirannikon toisesta lohkosta jäivät Salamanders 2, TVA ja sbs Lieto, joista tähän ensimmäiseen turnaukseen kohdattaisin heti sekä Liskot, että TVA. Liskojoukkue vaikutti ensinäkemältä kovasti nuorelta, onneksi pelivauhti oli kuitenkin huomattavasti verkkaisempi, kuin alkusarjan peleissä. Alku oli pikkusen tahmeaa Leideiltä, eikä edes junnukentällinen saanut oikein rytmistä kiinni. Ekassa erässä Salamanders sai upotettua pariin otteeseen pallon maalissa debytoineen Marikan selän taakse, ennenkuin Venla kavensi hiukan ennen erän loppua 1-2 lukemiin. Toisen erän lukemat ja tapahtumat toistivat aika laila ekan erän kaavaa, pari maalia vastustajalle alle, sitten Venlalle kavennuspörsä ja vielä yksi vastustajille. Jotenkin Leiditekeminen näytti ihan hyvälle, mutta mitään ei saatu aikaan.. Kolmas erä vielä 2-0 Liskoille, loppulukemat 2-7. Noora- koutsi oli tyytyväinen tekemisen tasoon, yritystä oli paljon ja tehtiin oikeita asioita. Vielä, kun saadaan viimeistely onnistumaan...

Pikkusen toimitsemis- ja ravitsemistauon jälkeen vastaan saatiin TVA, jonka pelaajamateriaali näytti jopa ihan täysi-ikäisiltä. Peli tuntui alkuun olevan hienoista leidihallintaa, ainakin hetkellisesti ja monen monta tilannetta saatiinkin aikaiseksi TVA:n maalilla. Silti avausmaalin teki TVA ja veipä vielä koko erän nimiinsä 2-0. Erän lopulla Elisa avasi jäähytilastonsa leideissä, mutta niinkuin aina, alivoima kestettiin loistavasti. Toiseen erään TVA tuntui nostavan vauhtia ihan reilusti ja Leidit jäikin hiukan jalkoihin. 3-0 maali nähtiin erän alkuun, mutta sitten saatiin taas hiukan juonesta kiinni ja Venla maalasi jälleen Jennikan esityöstä kavennusmaalin. Kauaa ei sillä juhlittu, kun TVA teki neljännen maalinsa, ja otti siihen päälle kakkosen, kampituksesta, kun Venlaa ei muuten saatu pysäytettyä.. Leidiyv oli edelleen samaa perusp..kaa, vaikka kentälle laitettiin koko tyttöketju koittamaan. Av-maalia ei sentään päästetty. Viimeinen erä oli sitten parasta Leidiä. Ei maaleja vastustajalle lähestulkoon koko erässä ja Pirreltä sellainen tahtomaali, että oksat pois. Loppulukemat 5-2 TVA:lle, ja hirmutyytyväinen Leidijengi. Torjunnat 18-25, eli kyllä siellä vastustajan mokellakin on ollu hommia.

Turnauksen positiiviset: Osallistujamäärä, eli kolme kentällistä pelaajia ekaa kertaa ikinä! Marikan loistava debytointi maalissa. Ihanat tytöt Leidien riveissä. Uudet ketjut: toimii! Nooralle mahdollisuus olla oikeesti koutsina penkin takana. Peli-ilo!