Puimurit pysyivät sarjakärjessä
Julkaistu: 26.10.2020 00.00

Wirmo jatkoi voittoputkeaan sunnuntaina Kauniaisissa kotijoukkue GrIFK:n kustannuksella. Heikommasta lopusta huolimatta pisteet lähtivät Mynämäkeen 4-8 (0-2, 1-6, 3-0) lukemin.

Ensimmäinen erä meni wirmolaisittain tuttuun tyyliin vastustajan pelaamista tarkkaillessa. Uudet vastustajat ovat pelillisesti täysin vieraita, eikä ennakkokäsitystä näiden pääkaupunkiseudun joukkueiden pelaamisesta käytännössä ole. Tällä kertaa GrIFK tukki oman alueensa keskustan varsin mallikkaasti tiiviisti puolustaen. Wirmolaiset pelasivat kuitenkin hyvän erän onnistuen kahdesti myös maalinteossa. Maalareina toimivat Valtteri Sainio ja Juho Kuutsa.

Toisessa erässä Wirmo sai vastustajan jäähyjen myötä peliään auki tempoa lisäten ja vei erän lopulta tennistyyliin 1-6 lukemin. Erän alkupuolen onnistumisten myötä kotijoukkue joutui avaamaan peliään ja sitä kautta avautui paremmin maalipaikkoja myös vieraille. Maaleja syntyi toki mukavasti, mutta paikkoja eron kasvattamiseen olisi ollut isomminkin. Pallonhallinnan kautta ote siis kuitenkin selkeästi Wirmolla. Maaleja nimiinsä ottivat Valtteri Sainio (2), Jere Hareja, Juho Nissi, Lauri Helminen ja Tino Pietilä.

Kolmannen erän tarkoituksena oli pysyä pallossa ja pelata järkevästi riskejä vältellen. Suunnitelmassa pysyttiin ensimmäinen kymmenminuuttinen. Sen jälkeen onnistumisten puute ajoi pelaajia tilanteissa hölmöihin ratkaisuihin ja vastustajalle annettiin ilmaiseksi kolme lisäosumaa, jotka jättivät 50 minuutin hyvään peliin nähden kohtuuttomankin pahan maun suuhun. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä ottelu.

• Jälleen oli hyvä tilaisuus kokeilla junnuja miesten kokoonpanossa. Pojat vetivät hyvän matsin karvaten ja vääntäen varsin miesmäisesti, päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi viitaten miesten peliä Kauniaisissa edeltäneeseen A-junioreiden 1-divisioonaotteluun, jossa pelasi osa edustuksen riveissä normaalisti pelaavista junioripelaajista.

Ensimmäistä miesten sarjapeliään pääsivät pelaamaan B-juniori-ikäiset Henri Hakala, Mico Hellen ja Lauri Eloluoto. Maalissa pelasi erinomaisesti koppeja ottanut A-juniori-ikäinen Frans Aaltoseppä.

• Jos pelistä nyt haluaa vielä jotakin negatiivista nostaa esiin, sanoisin että tuomarilinja oli melko kirjava. Mutta, sille me emme mitään voi, joten voimme hyvillä mielin keskittyä omaan tekemiseemme. Opimme ja menemme eteenpäin, Seppinen pohti.

Seuraavaksi Wirmo saa vastaansa tutumman nipun, kun SC Wolves saapuu perjantaina HaNi-Hallille vääntämään sarjapisteistä.