FoSu parempi kotonaan
Julkaistu: 16.03.2021 00.00

SBS Wirmon pistetili ei karttunut Forssan maanantai-illassa ollenkaan, kun vahvasti isolla sydämellä puolustanut kotijoukkue FoSu nappasi voiton maalein 6-4 (3-0, 1-0, 2-4).

Ensimmäisessä erässä Wirmo sai palloa hyökkäyspäähän varsin vaivattomasti. Ongelmat alkoivat kuitenkin siinä vaiheessa, kun pelivälinettä olisi pitänyt alkaa toimittamaan maaliin tai edes sen seutuville. Pallonmenetykset seurasivat toisiaan, eikä vaarallisille maalipaikoille juurikaan päästy. Erän jälkimmäisellä puoliskolla FoSu iski pariin minuuttiin kolme maalia ja päävalmentaja Petri Seppisen oli turvauduttava aikalisään Wirmon rivien eheyttämiseksi. Aikalisä toikin vieraiden peliin sen verran lisäryhtiä, ettei loppuerässä enää omassa päässä verkko heilunut. Valitettavasti ei heilunut toisessakaan päässä.

Toisen erän avauspuolisko oli vielä aika lailla samaa Wirmoa kuin avauseräkin. Jollain tapaa halutonta ja huolimatonta. Erän jälkimmäisellä puoliskolla joukkue löysi pelifiilistä ja tekemisen meininki teki melkoisen täyskäännöksen. Toisessa erässä joukkue ei kuitenkaan saanut vielä peli-ilmeensä kohennuksesta palkintoa, vaan erän ainoa osuma meni edelleen kotijoukkueelle.

Neljän maalin takaa-ajoasemasta päätöserään lähtenyt Wirmo tulikin sitten viimeiselle kaksikymppiselle aivan eri rytinällä. Korkea ja aktiivinen karvaus teki forssalaisten pelaamisen todella hankalaksi ja vaikka FoSukin sai tehtyä yhden osuman, hilasivat mynämäkeläiset kovalla hengellä itsensä mukaan otteluun. Valtteri Sainio painoi hattutempun ja Joel Varjonen osui kertaalleen. Kun peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, oli vierasjoukkue noussut maalin päähän ja mukaan voittotaisteluun. Voittoon asti ei kiri tällä kertaa riittänyt, kun FoSu sai lopussa iskettyä vielä yhden maalin Wirmon tyhjään nuottaan vieraiden haettua tasoitusta ilman maalivahtiaan.

• Saimme kaivettua pelifiiliksen jostakin syystä esiin vasta pelin puolivälissä. Jälkimmäisen puoliskon pelaamiseen olenkin oikein tyytyväinen. Mutta faktaa on se, että jos haluamme näitä pelejä voittaa, pitää pelata koko peli, eikä vain jotakin osaa siitä. Kirvelevä tappio, sitä ei voi kiistää, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Wirmolla on neljän pelin jälkeen kasassa kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kolme ottelua jäljellä. Lauantaina HaNille saapuu vastustajaksi VehVe Kuopiosta. Wirmolla ei ole enää varaa tappioihin, mikäli joukkue haluaa edes teoreettisella tasolla vielä taistella paikasta kahden sakkiin ja jatkopeleihin. Ottelu on jälleen nähtävissä ilmaisen striimin välityksellä.