Kausi pakettiin vierastappioilla
Julkaistu: 30.03.2021 00.00

SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen kausi päättyi kahteen vierastappioon Kouvolassa ja Nokialla. Lauantaina SB Sudet olivat parempia lukemin 10-3 (2-3, 4-0, 4-0) ja sunnuntaina KRP Akatemia paineli lopussa voittoon maalein 9-6 (1-3, 5-2, 3-1).

Wirmon panokset ennen viikonloppua olivat selkeät. Omissa käsissä jatkopaikka ei enää ollut, mutta mikäli Rauman Salba voittaisi FoSun varsinaisella peliajalla, pitäisi Wirmon voittaa molemmat omat pelinsä ja hinata lisäksi maalieroaan kymmenkunta maalia paremmaksi noustakseen forssalaisten ohi sarjataulukossa.

Lauantain ottelun avauserä oli wirmolaisilta asiallista pelaamista. Henri Alhon, Joel Varjosen ja Samu Lehdon maaleilla joukkue johti ottelua 2-3 ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä. Toisen erän alkajaisiksi vastustaja tasoitti pelin, mutta otteet kentällä jatkuivat tasaisina. Wirmo onnistui taistelemaan erän puolivälissä kahden miehen alivoimankin, mutta jäähyjen jälkeen omiin pikatahtiin kilahtaneet kaksi kouvolalaisosumaa sekä valitettavan heikko tuomarointi söivät melko nopeasti pelaajilta suurimman pelifiiliksen, eikä vierasjoukkue kunnolla enää peliin päässyt kiinni. Maalipaikkoja oli, mutta hyvin puolustanut kotijoukkue löi luukut kiiinni ja kuittasi itse paikoistaan lisäosumia, eikä ottelun voittajasta lopulta ollut epäselvyyksiä. Loppunumeroissa ei ole seliteltävää.

Tappion myötä oli selvää, että sunnuntain ottelu oli wirmolaisille kauden viimeinen. Jatkoon ei enää ollut mahdollisuuksia. Erityiseksi sunnuntain ottelun teki se, että se oli Puimureissa neljällä eri vuosikymmenellä maalissa pelanneen Antti Arolan viimeinen ottelu. Wirmoikoni Arola pelasikin viimeisessä pelissään varsin mallikkaan kamppailun antaen joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta.

Wirmolle ottelu oli panokseton, mutta kotijoukkue KRP Akatemia oli vielä kiinni jatkopaikassa. Avauserä meni vierasjoukkue Wirmolle 1-3 lukemin, kun ensimmäistä peliään Wirmon avauksessa pelannut Nooa Laurila osui kahdesti ja Juho Kuutsa kertaalleen. Toisessa erässä kotijoukkue ehti jo livahtamaan kahden maalin johtoon, ennen kuin Henri Alho ja Samu Lehto toivat Wirmon jälleen tasoihin. Erän lopulla KRP iski vielä ylivoimalla taukolukemiksi 6-5.

Päätöserässä KRP Akatemia onnistui lopulta punnertamaan kolme lisämaalia Wirmon yhtä vastaan. Loppuhetkillä Wirmo haki vielä lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta tässä ei tällä kertaa onnistuttu. Wirmon kausi laitettiin pakettiin varsin vauhdikkaan ja viihdyttävän salibandyottelun myötä. Lopputulos ei aivan riittänyt nokialaisille jatkopaikkaan. Joukkue olisi tarvinnut yhden lisämaalin ohittaakseen Salballe hävinneen FoSun. Näin pienellä marginaalilla loppui myös KRP Akatemian kausi sunnuntain otteluun. Jatkoon menivät Salba ja FoSu.

• Lauantain peli oli näistä kahdesta heikompi. Tänään saimme paineettomassa tilassa aikaiseksi varsin mallikkaan esityksen, mutta vielä olisi tiukemmin pitänyt paiskia palloa maaliin, kun kerran paikkoja saatiin hyvin luotua, päävalmentaja Petri Seppinen totesi.

Uransa lopettavan Antti Arolan suuntaan Seppisellä oli pelkkää hyvää sanottavaa.

• Puppe on ollut hieno esimerkki nuorille pelaajille. Hän on aina hyvissä ajoin hallilla tekemässä viimeisen päälle huolellisesti kaikki lämmittelyt ja oheisharjoitteet, eikä ole ikinä valittanut mistään. Tällaisia pelaajia jokainen joukkue tarvitsee. Hatunnosto myös tuolle neljällä eri vuosikymmenellä meillä pelaamisesta, se kertoo olennaisen, Seppinen tuumii.

Kun rikkonainen kausi tuli nyt pelien osalta valmiiksi, kääntää Seppinen katseet jo tulevaan syksyyn. Ensi kauden joukkueen rakennus alkaa välittömästi.

• Toivottavasti kahden koronakauden jälkeen päästään ensi syksynä pelaamaan ehjä kausi. Normaali harjoitusralli, normaali otteluohjelmat ja ennen kaikkea yleisö takaisin katsomoon. Tavoitteemme eivät ole muuttuneet. Kyllä meidän katseemme on Suomisarjan yläpuolella. Pelasimme nyt syksyllä lähes erinomaisen Suomisarjan, mutta valitettavasti emme tauon jälkeen näissä karsintapeleissä olleet aivan parhaimmillamme. Kiva, kun päästiin kuitenkin vielä pelaamaan. Kiitokset joukkueelle ja yhteistyötahoille, Seppinen kommentoi.