Leidien kausi alkuun
Julkaistu: 15.10.2020 00.00

Viikonloppuna avattiin Leidien ties monesko nelosdivarikausi. Sarjatason vankkumattomana kivijalkana saatiin tietty kunnia toimia vastuujoukkueena ja kaikki lohkon joukkueet kokoontuivat minnekkäs muualle, kuin Hani-Halliin. Iso K toi tietystikin vähän lisämaustetta tapahtumaan, kun perjantaina liitto ohjeisti, että kasvomaskin käyttö on velvoite kaikkialla muualla, paitsi pelikentillä. Kuuliaista oli väki ja juurikaan maskittomia katsojia tai pelaajia ei hallilla nähty. Hieno homa, niin ei ehkä tarvitse vastasuudessa pelata tyhjille katsomoille. Ei sillä, että siellä Leidipeleissä turvavälien pitäminen katsomossa tuottais jotain vaikeuksia. ????

Aamun vastuksena kohdattiin Ryhdin naiset, joiden tiimi oli jonkin verran uudistunut, ainakin valmennuksesta puuttui vanha tuttu naama ja osa pelaajista näytti tutummalta pikkusen korkeammilta sarjatasoilta menneinä kausina…Lapa lattiaan ja koko kolmen ketjun voimin laittamaan kampoihin näille ex-liigalaisille. Ensimmäinen erä mentiinkin kovaa ja Leidit pystyi tosissaan haastamaan. Maalinteossa Ryhti onnistui vain kertaalleen, Lauran venyessä hienoihin torjuntoihin. Toisessa erässä sitten päästettiinkin Ryhtiläiset hiukan turhan helpolla vetopaikoille ja sössittiin vielä vähän omienkin kautta palloa maaliin, kahden erän jälkeen tilanne 4-0 Ryhdille…Kolmannen erän alkuun kun vielä sellanen napakka 3 maalia alta kahden minuutin, niin alkoi se ranka paukkumaan… Onneksi Leidien nuoriso-osasto sisuuntui sen verran, että eivät lakanneet sitkeästi yrittämästä. Emman tarjoilusta Vilma sai viimeisteltyä Leideille maalin, ensimmäisen Leidipaidassa (#kierrostapukkaa) ja erän lopussa vielä Janna onnistui Irenen syötöstä tekemään kavennusmaalin. Kauhean kapeaksi ei ero kuitenkaan supistunut, loppulukemat 9-2 Ryhdittärille. Pari yv- maalia sisältyi tähän, kun Jenna ja Emma istuivat kumpikin kakkosen verran. Paljon löytyi kuitenkin positiivista Leidien pelistä. Ex-koutsi Tiitu antoi paljon positiivista palautetta toimitsijapöydän takaa, Laura onnistui todella hyvin maalissa( torjunnat 21kpl) , hyökkäyspäässäkin kuulemma oli selkeitä onnistumisia pelikuvioissa ja pallokin pysyy pikkusen paremmin lavassa, kuin pari kautta sitten. Posin kautta siis.

Toinen peli olikin sitten kovasti paljon kylmempää kyytiä alkuunsa. SalBan joukkueesta löytyi tuttuja naamoja sieltäkin, ihan Wirmokasvatteja. Kovaa oli meno ja Salba hankkikin jo ekassa erässä pari jäähyäkin niiden 4 maalin lisäksi, jotka erässä nähtiin. Se kuuluisa alivoimamaalikin annettiin taas vastustajalle, kun ei vaan hanskata sitä ylivoimaa.. Toinen erä jatkoi samaa linjaa, Leidit onnistui kerran (Kikka/ Jenna), Salba kuudesti. Ei vaan saatu pidettyä keskustaa, eikä oikeastaan mitään muutakaan tiivinä, vaan Leidien kenttä oli leviämpänä ku Jokisen eväät. Viimeisellä erätauolla veikkailtiin minuuttilukemia ottelun katkeamiseen maalierolla, mutta niin vaan koko erä painettiin hullun lailla ja selvittiin jopa yhdestä omasta ylivoimasta ilman suurempia kämmejä. Pari maalia Salba sai vielä tehtyä, mutta se viimeinen jäi uupumaan, kiitos Leidien hurjan loppukirin ja Lauran hyvien torjuntojen. Lopputulos 12-1.

Pelit olivat molemmat haastavia, mutta kivoja pelattavia. Leidien kokoonpano on hiukan uudistunut ja pelipaikatkin toisilla hiukan vaihtuneet. Mutta edelleen intoa riittää, ja kentällä pidetään hauskaa vanhaan malliin. Pientä toivonkipinää on ilmassa siitä, että joku käskyttäjä olisi ehkä mahdollisesti saatavissa Leidipenkin taakse, mutta tämä vielä iso???Toivotaan, että pelejä saadaan pelata täysi kausi, pysytään terveenä ja loukkaantumatta.