Wirmolle tappio kotiavauksesta
Julkaistu: 04.10.2021 00.00

SBS Wirmon miehet pääsivät perjantaina avaamaan Suomisarjan pelit myös kotihallissaan. Vaikka joukkue avauserän jälkeen peliä johtikin, ei liito lopulta kantanut voittoon asti. Rutinoitunut SB Vantaa vei pisteet maalein 5-8 (5-2, 0-2, 0-4).

Ensimmäisessä erässä Wirmo pystyi tuottamaan maalipaikkoja ja tekemään maaleja. Näistä kolmesta vastasi ykköskentän keskushyökkääjänä pelannut Jere Hareja (3+0), jota säestivät Henri Alho (1+2) sekä Joonas Sukari (1+0). Divarista viime kauden päätteeksi pudonnut SB Vantaa osui kahdesti ja niinpä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 5-2 kotijohdossa.

Heti toisen erän alkuun Vantaa kavensi eron kahteen ja pelin puolivälissä kokenut vantaalaisnippu hönki Wirmon niskaan enää maalin päässä. Wirmo ei toisessa erässä saanut palloa maaliin toimitettua. Eikä saanut enää kolmannessakaan. SB Vantaa sen sijaan iski vielä pallon neljä kertaa Aleksi Vainion vartioimaan pömpeliin. Tai Vainion taakse kahdesti, sillä kaksi kertaa verkko heilahti tyhjiin, kun Wirmo haki tasoitusta ilman maalivahtia. Lopussa taululla seisoivat vierasvoiton merkiksi lukemat 5-8, eikä wirmolaisten pistepussi vielä saanut täytettä.

• Ensimmäisessä erässä saimme vielä paikkoja ja palloa niistä reppuun. Sen jälkeen vastustaja määräsi pelin tahdin ottamalla siitä vauhdin pois ja iskemällä tarvittavat maalit. Tiivistettynä, he pystyivät pysymään pelisuunnitelmassaan ja me emme, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Erityisesti Seppinen jäi kaipaamaan omiltaan kovempaa tempoa. Nyt pelaaminen meni näennäiseksi hallinnaksi ja reunoilla seisoskeluksi.

• Kokenut vastustaja pelasi fiksusti, emmekä me oikein saaneet väännettyä peliä haluamaamme suuntaan. Tässä näkyy kylmästi viisikkotreenaamisen puute. Kun saamme lisää yhteisiä harjoituksissa koko porukalla alle, menee peli varmasti toivottuun suuntaan, Seppinen pohti.

Puimureiden paidassa pääsi pelaamaan myös 2006 syntynyt Jace Hellèn. Nuori mies esiintyi päävalmentajan mielestä paikkansa arvoisesti.

• Jace osoitti pystyvänsä pelaamaan miesten Suomisarjan pelejä siinä missä muutkin pelaajamme. Mielestäni varsin hyvä sisääntulo näihin otteluihin, Seppinen kommentoi.Ensi viikonloppuna Wirmolla on edessään tuplaviikonloppu. Perjantaina vastassa on vieraissa VSS Vihdistä ja sunnuntaina kotona FoSu Forssasta.