Leidien 7. kausi häämöttää
Julkaistu: 19.09.2021 00.00

Leidien uusi kausi starttasi pelien osalta sunnuntaina harjoituspelillä Airiston SB:tä vastaan. Muutamia muutoksia kokenut joukkue marssi ensimmäiseen koitokseensa lopulta vain 13 kenttäpelaajan voimin, osan oltua syystä tai toisesta estyneitä. Puolustuspareja saatiin kasaan vain kaksi, joten posin kautta ajateltuna, peliaikaa oli luvassa mukavasti.

Peli käynnistyi molempien hakiessa rytmiä peliinsä. Leidit toteuttivat sovittua pelitapaa joka tuottikin muutamia läheltä-piti paikkoja. Erän ensimmäisen maalin sipaisi kuitenkin vastustaja. Pienen virheen seurauksena vastustaja pääsi ryhmityksen keskeltä ohittamaan maalissa debytoineen Päivin.

Hetkeä myöhemmin Leidien tuulennopea Mona lähti haastamaan oikealta laidalta pakkia, joka jäätyään telineisiin, oli pakotettu rikkomaan.Tuomiona rangaistuslaukaus, jonka Mona itse sijoitti varmasti maalin oikeaan ylänurkkaan.

Pirskahtelevaa riemua seurasi nopeasti palautus lattiatasolle, vastustajan päästyä tekemään toisen maalinsa hetki maalin jälkeisestä aloituksesta. Puolustajasta hieman suuntaa muuttanut laukaus oli mahdoton torjuttavaksi. Tauolle siis 1-2 tappioasemasta.

Toisen erän jäätyä maalittomaksi, lähdettiin kolmanteen erään tilanteesta, jossa maali toisi Leidit taistelemaan voitosta. Lopulta monien yritysten jälkeen Elina löysi maalin edestä Ramonan, joka nosti pallon maalin kattoon.

Tämä maali toi leidit mukaan voittotaistoon, mutta jopa muutaman onnekkaan torjunnan ansiosta vastustaja onnistui pitämään verkkonsa puhtaana, ja toisessa päässä Leidien uhrautuva puolustus, Päivi viimeisenä lukkonaan, teki tyhjäksi vastustajan aikeet. Lopputulos 2-2.

Pelin jälkeen valmennus kiitteli joukkuetta rohkeasta pelaamisesta ja hyvästä tekemisestä. Olisiko voitto ollut otettavissa? Vastaus on vahva ehkä, mutta totuuden nimissä pitää tunnustaa, että Leiditkin oli oman hetkensä pesukoneessa omassa päässään, eikä tästä paineesta olisi ilman uhrautuva puolustamista ja Päivin hyviä torjuntoja ns.kuivin jaloin selvitty.

Lopputulos 2-2 oli siis hyvinkin totuudenmukainen.

Kohti uutta. Pelit jatkuvat perjantaina 24.9. HaNilla treenipelillä SBS Lietoa vastaan.