Sarjapelit alkuun Rauman Kauppiksella
Julkaistu: 06.10.2021 00.00

Sarjapelit alkuun Rauman Kauppiksella

Leidit avasi sarjakautensa lauantaina Raumalla. Matkaan lähdettiin lupaavasti menneiden treenipelien tuomalla innolla, sekä parin vahvistuksen kera, sillä joukkue koki pientä hienosäätöä turnauksen alla. Poisjäänneistä huolimatta Leidit sai kasaan iskukykyisen joukkueen ja pelit kanaalin rannalla odottivat iloista joukkoa.

Ensimmäiseen peliin lähdettäessä muistutettiin mieliin niitä asioita, joita salikauden aikana on harjoiteltu. Rohkeasti,rauhallisesti ja uskaltaen. Joukkuetta peleissä vaivannutta henkistä kipsiä yritettiin pudottaa pois rennolla koppijerryllä( jääkiekkotermi, joka tarkoittaa paljon puhetta ja hyvin vähän asiaa) sekä valmennuksen valamalla uskolla siihen, että kun uskalletaan niin hyviä juttuja tapahtuu. Normaalisti laidassa häärivä Mira oli mukana korvaamattomana apuna huoltajana, teipaten ja venyttäen pelaajia iskukuntoon. Suuremmat hapot liikutti pelaajista pois joukkueen oma PT Mona, joka alan ammattilaisena on hoitanut fysiikkapuolta kesästä asti.

Ensimmäinen peli Nousiaisten Ryhtiä vastaan eteni nuoren ja nälkäisen vastustajan komennossa, vastustajan siirtyessä 2-0 johtoon. Leidien neloskauden avausmaalin raapi sisään Emma, joka oli maalin edessä nainen paikallaan ja toi leidit hetkeksi mukaan peliin. Liekö kuuluisa hyvänolon tunne hiipinyt mieliin, sillä Ryhti kuittasi suht nopeasti Leidien kavennuksen ja karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Toisen erän ollessa maaliton, kolmanteen lähdettiin hakemaan kavennusta ja mahdollisesti sen tuoman otteen myötä tasoitusta, mutta ylärimaa lähemmäs ei Leidit maalia päässyt. Ryhdin iskiessä vielä kerran, olivat loppulukemat 4-1 naapurikunnan naisten hyväksi. Totuuden nimissä pitää kertoa, että Ryhdin voitto oli ansaittu, niin tehokkaasti nuori joukkue Leidien maalia pommitti. Leidien hyvän puolustuksen sekä maalissa palloja napsineen Nooran ansiosta, lukemat pysyivät maltillisina.

Toiseen peliin Laitilan Jyskettä vastaan lähdettiin hyvällä liikkeellä ja samoista asetelmista, sillä Jyske oli myös hävinnyt avauspelinsä samaiselle Ryhdille, vieläpä samoin numeroin, joten siinä puntarissa pelistä olisi tulossa hyvin tasainen.

Ja niin tulikin. Leidit jauhoi vastustajan päässä ja vei ottelun laukaukset selvästi, mutta vastustajan maalivahdilla oli se "The Päivä", jolloin kaikki laukaukset jäävät käsiin, kainaloon, kengän alle, kypärään, paidanhihaan jne.

Peliä jauhettiin Leidien komennossa, Jyskeen vaarallisten vastahyökkäyksen jäädessä puolustajien blokkiin tai tiiviiseen oman alueen puolustusmuotoon. Viimeisenä Noora venyi pallon eteen, antaen joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta.

Ottelu eteni maalittomana aina kolmannen erän viimeiselle vitoselle, jolloin vastustajan vastahyökkäys löysi tiensä perille ja pallo painui Leidien verkkoon. Epäusko näkyi ilmeistä. Peliä oli hallittu ja laukaukset olivat Leidien eduksi, mutta vastustaja johtaa.

Lopullisesti Leidien uskon vei Jyskeen maalivahti, joka venyi uskomattomaan pelastukseen Melinan lähettäessä kovan laukauksen aivan tolpan juureen. Lopussa leidit hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lopullisen niitin löi vastustaja tyhjään verkkoon, lähettäen Leidit kotimatkalle 0-2 tappio mukanaan.

Tappioista huolimatta Leidien valmennus oli tyytyväinen peleihin. Ekan pelin puolustustaistelu sarjanousijaksi povattua Ryhtiä vastaan oli hyvä kokonaisuus omassa päässä. Toinen peli oli Leidien peli, mutta jos maalia ei saada, on voitto vaikeaa. Yrityksen puutteesta ei sovi moittia, sillä laukaukset menivät hävinneelle joukkueelle.

Koko joukkue näytti kulmahammasta, mutta erityisesti Noora maalissa ja loistava puolustus ansaitsevat erityismaininnan. Lisäksi C junioreista lainattu Almiina pelasi ennakkoluulottomasti ja toi hyvän lisän hyökkäykseen nopeilla ratkaisuillaan.

Seuraava turnaus pelataan Marraskuussa

Seuran uusimmat