Naisten nelosdivarin jatkosarja laitettiin käyntiin Hanilla
Julkaistu: 13.12.2021 00.00

Joukkueenjohtaja elää elämänsä Joulukuuta, kun liitto on siunannut organisaatiotamme kahdella kotiturnauksella kahden viikon sisään. Jojon illat ovatkin sujuneet pitkälti pelaajia haaliessa, sekä koronaohjeita ja vatsahaavaa odotellessa. Viimeksi mainittu nytkähti taas aavistuksen lähemmäs puhkeamista turnauksen alla, pelaajien pudotessa vammojen myötä kokoonpanosta. Sirpan ja Jannen myötävaikutuksella saatiin rosteri kasaan ja jojokin takaisin elävien maahan, pois epätoivon synkästä laaksosta.

Alkusarjan jälkeen Leidit jatkoivat pelejään jatkosarjassa, jonne kerättiin molemmista länsirannikon lohkoista sijoille 5 -8 sijoittuneet

Päivän ensimmäisessä pelissä Leidit sai vastaansa naapurimaan härät, eli UHV Bullsin. Kolmen ketjun voimin käytiin jälleen taistoon pisteistä. Aamupelit, ja varsinkin Bullsia vastaan ovat olleet tunnetusti hankalia, eikä tämä tuonut poikkeusta. Parin pikku lipsahduksen jälkeen naapuri johti 0-2, Leidien ihmetellessä asiaa. Markus ja huoltajana toiminut Mira katselivat toisiaan ja totesivat homman olevan yhtä passissa kuin entisen miehen pyssyn teko, eli ase on hyvä, kunhan sillä ei vaan ammuta.

Ei auttanut uhkailut ketjujen tiivistyksestä, tuimat tuijotukset eikä junioreille heitetyt uhkailut joulun peruuttamisesta, vaan Vehmaan naiset iskivät vielä kahdesti ja taululla oli lukemat 0-4.

Kolmannessa erässä Leidilauma ruoski itsensä takaa-ajoon, ja Jaden sekä Eipin maaleilla noustiin kahden maalin päähän. Syke tuntui löytyneen, siksi pitkiä palloralleja Leidit sai aikaiseksi, mutta paikat jäivät hyödyntämättä. Vehmaa teki vielä yhden ja lopputuloksena seisoi tappio 2-5.

Kopissa kaivettiin syntyjä syviä, jonka jälkeen päätettiin ottaa vuoden viimeisessä pelissä kaikki tehot irti eikä annettaisi mitään helpolla. Meidän peli, meidän pallo, pidetään se itsellä ja tehdään niitä asioita joita on treenattu.

Toisessa pelissä vastaan tuli Salban kakkosjoukkue, jolle oltiin hävitty kaksi viikkoa aikaisemmin selkeästi 2-10. Se oli kuitenkin unohdettu kun pelaajia psyykattiin kohti peliä. Voimantunto laittoi kopin ovet pullistelemaan. Nyt jätetään kaikki kentälle.

Sitten alkoi tapahtua. 1-0 Carolina, 2-0 Mona, 3-0 Jade. Eka erä Leideille 3-0. Oma pää toimi kuin unelma, vastustajalta otettiin tila pois ja paikoista tehtiin pussit. Raumalaisilla alkoi huumori selvästi loppua ja jo toisen kerran saman päivän aikana Leidit pakottivat vastustajan aikalisälle keräämään palikoitaan.

Toinen erä jäi maalittomaksi tasaisessa väännössä, Leidien puolustaessa tarkasti ja iskiessä vastaan muutaman läheltä piti- paikan verran.

Ottelun 26.minuutilla Oona sai estämisjäähyn laidassa. Tämä oli Markukselle liikaa ja pienen keskustelun jälkeen tuomari palkitsi hänet tästä näistä kauniista sanoista passituksella katsomoon . Peli jatkui vastustajan 5-3 ylivoimalla, samalla Mira otti komennon penkin takana. Hienosti pelattu alivoima takasi edelleen kolmen maalin etumatkan päätöserään.

Vastustaja pääsi loppua kohti niskan päälle ja pääsi kaventamaan kahdella nopealla maalilla tilanteen 3-2. Katsomossa syötiin kynsiä ranteisiin asti ja Mira huusi ja riuhtoi kuin junanlähettäjä penkin takana. Peli näyttikin loppuvan Leidien voittoon, mutta 3 sekuntia ennen loppua Salba iski tasoituksen 3-3. Saatu piste tuntui hetken hävityltä pisteellä, kunnes tosiasia valkeni kopissa, jatkosarjan ekasta turnauksesta on piste taskussa. Ei siis syytä suruun. Tämä 3 sekuntia kääntyy vielä joskus meille.

Valmentaja Markus oli kerännyt itsensä astuessaan median eteen.

- Upea peli. Voitto jäi harmittavan pienestä kiinni, mutta tätä on urheilu. Joukkueelle halusin voiton, he olisivat sen ansainneet. Tämä oli joukkueen piste, mähän olin puoli peliä kopissa, naureskeli Markus

- Terrierit, tehotytöt ja Mummo Ankat ( nuoriso, juniorit ja kokenut kaarti) olivat toisessa pelissä kaikki ihan liekeissä ja pakit pelasivat kylmän viileästi ja upeasti. Lisäksi Noora maalissa oli kovassa vireessä,kaikille kiitettävä arvosana, sanaili koutsi.

Pelit jatkuvat joulutauon jälkeen Vehmaalla 9.1.