Puimureilla voitokas viikonloppu
Julkaistu: 04.10.2021 00.00

Perjantain vierasottelu Vihdin Salisusia vastaan alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäiselle erätauolle edettiin 2-2 lukemissa, eikä kentälläkään joukkueiden otteissa ihmeempiä eroja ilmennyt. Toisessa erässä Wirmo aktivoitti ja nosti karvaustaan. Tämä tuntui purevan ja loppupeli meni vieraille 1-8.

• Tällä kertaa saimme pelin haltuun selkeillä taktiikkamuutoksilla. Korkeampi karvaaminen toimi ja sai samalla meidän pelaajiimme lisää aktiivisuutta. Muuten pelistä olisi tullut vaikea, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen pohti.

Tärkeän avausvoiton arkkitehteina toimivat 31 torjuntaa kirjauttanut Aleksi Vainio sekä kolme maalia iskenyt Henri Hakala. Myös Jere Hareja (1+2), Henrik Haikio (1+2) sekä Henri Alho (0+3) olivat oivallisella pörssipäällä.

Sunnuntaina kotihallissa HaNilla vastassa oli FoSu Forssasta. Peli lähti liikkeelle täysin Wirmon hallinnalla ja avauserä väännettiin 3-0 lukemilla kotijoukkueelle. FoSu nosti odotetusti karvaustaan toiseen erään ja tämän piti sopia Wirmolle erinomaisesti. Toisin kävi. Vierasjoukkue iski seuraavat neljä maalia ja siirtyi ottelussa kuskin paikalle.

Wirmon valmennus reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän ja kehoittamalla tämän aikana hienovaraisesti pelaajiaan siirtymään takaisin pelimoodiin. Tämä toimi komeasti. Seuraavaksi iski nimittäin jälleen kotijoukkue ja takoi kahteen minuuttiin neljä osumaa, joiden turvin erätauolle mentiin 7-4 kotijohdossa.

Päätöserässä Wirmon peliä rikkoivat runsaat, osin kevyetkin jäähyt. Ylivoimalla vastustaja ei maalia saanut kuitenkaan tehtyä, mutta kun Wirmo sössi omat läpiajonsa ja muut maukkaat maalipaikkansa, haistoi forssalaisryhmä tilaisuutensa ja painoi loppuhetkillä kolme maalia ilman maalivahtia vieden pelin kotiyleisön pettymykseksi jatkoajalle.

• Kyllä meidän olisi pitänyt ottelu ratkaista, kun kerran paikkoja siihen tarjoamalla tarjottiin. Näin jälkikäteen ajateltuna, olisi riittänyt, kun olisi yhden väkisin tyhjään maaliin pusketun hyökkäyksen vaihtanut vaikka kymmenen sekunnin pallonhallintajaksoon. Mutta tällä kertaa näin, tuumi loppuhetkien pelaamiseen pettynyt Seppinen.

Jatkoajalla Joel Varjosen syötöstä osunut Joonas Sukari kuitenkin naulasi pelin Wirmolle. Menetetty piste kuitenkin harmitti kotijoukkuetta.

• Harvoin on kolmen voitetun pelin viikonlopun jälkeen harmittanut. Nyt näin kuitenkin on, kommentoi Seppinen viitaten Suomisarjan pelien lisäksi lauantaiseen kotivoittoon päättyneeseen U18-poikien SM-peliin.

Nuori joukkue kuitenkin vaatii joukkueena kasvamiseen aikaa ja kokemuksia, pettymyksiäkin.

• Emme me vielä ole valmiita. Peli kehittyy ja pelaajat kehittyvät. Kyllä tästä hyvä tulee, joukkueessa on intoa ja nälkää, Seppinen totesi ottelun jälkeen.

FoSu-ottelussa tehokkaimpina häärivät Henri Hakala (2+0), Henrik Haikio (2+0) sekä Joonas Sukari (2+0). Maalissa Elmeri Laakso pelasi ensimmäisen sarjapelinsä Wirmossa. Ensi viikonloppuna miesten joukkueella on väliviikonloppu.