Edustukselle voitto kotiavauksesta
Julkaistu: 30.09.2018 00.00

Sarja-avauksensa Vehmaalla hävinnyt SBS Wirmon miesten edustusjoukkue pääsi kotiavauksessaan nauttimaan makeammista tunnelmista, kun roimasti nuorentunut SB Naantali kaatui lopulta selkeästi lukemin 11-6 (1-2, 5-2, 5-2).

Avauserä meni täysin Naantalin nuotitusten mukaan. Wirmon pyöritti palloa ja Naantali puolusti kurinalaisesti oman alueensa keskustaa kroppaa likoon laittaen. Kun riisto saatiin, pyrittiin iskemään vastaan. Tällä taktiikalla vierasjoukkue saikin pidettyä kotijoukkueen saldon yhdessä tehdyssä maalissa ensimmäisen kaksikymppisen ajan. Naantalilaiset saivat kolmesta laukauksestaan upotettua kaksi ja pelistä näytti tulevan wirmolaisittain vaikea.

Toisessa erässä Wirmo alkoi saamaan palloa paremmille maalipaikoille ja iski lopulta erässä pelivälineen viidesti vastustajan nuottaan. Erityisesti Olli Laineen viimeistelemä viides maali oli todellista silmäkarkkia pallon kierrettyä koko viisikolla ristiin rastiin kenttää ja lopulta yhden kosketuksen poikittaissyötöistä takatolpille, josta Olli Laine nautiskeli velipoikansa Mikon passin tyhjään reppuun. Toisen erän jälkeen taululle oli saatu wirmolaisten kohentuneen hyökkäysilmeen myötä 6-4 kotijohto.

Päätöserän alkuun SB Naantali hyödynsi Jarkko Huuhtasen tyylikkäällä rannelaukauksella Valtteri Suvalan kaksiminuuttisen ja jälleen näytti hetken aikaa kotijoukkueen kannalta nihkeältä. Naantalilaiset roikkuivatkin lähes erän puoliväliin asti maalin päässä, kunnes oli taas Laineen veljesten syöttörallin aika. Sinä-minä-sinä-minä ja Mikon lavasta pallo ohi erinomaisesti pelanneen Jaakko Puiston. Minuutti tästä ja junioriosastolta mukaan nostettu Joona Lahti kaivoi väkisin pallon itselleen vastustajan maalin takana ja tarjosi mallikkaalla syötöllään Riku Niemelle tyhjän häkin, eikä Niemi epäröinyt napauttaa palloa verkkoihin. Naantali onnistui vielä kerran kaventamaan, mutta Tino Pietilän ylänurkkakuti, Henrik Rossin vaparimaali ja Valtteri Sainion hattutempun sinetöinyt päätösosuma kaunistelivat päätöslukemat lopulta selkeiksi.

Näkyvästi esillä olleiden Laineen veljesten lisäksi mainitsemisen arvoisesti kotijoukkueesta esiintyivät ennakkoluulottomasti pelannut Joona Lahti, knallin naputellut Valtteri Sainio, kahdesti osunut Riku Niemi sekä omaa pallosirkustaan jatkuvalla syötöllä pyörittävä alakerran taikuri Henrik Rossi. Vierasjoukkueesta iltapuhteeseensa voi maalivahti Puiston lisäksi olla tyytyväinen kahdesti ylivoimalla onnistunut Jarkko Huuhtanen, joka pelasi muutenkin varsin pirteästi.