Edustukselle kotivoitto FoSusta
Julkaistu: 26.11.2018 00.00

SBS Wirmon ja FoSun välinen kamppailu HaNi-Hallilla oli melkoista avointen ovien päivää. Maaleja nähtiin 13, mutta tämän lisäksi maalivahdit ottivat yhteensä 73 torjuntaa. Hyökkäysorientoituneen ottelun vei lopulta nimiinsä kotijoukkue Wirmon maalein 9-4 (1-0, 5-1, 3-3).

Ensimmäisessä erässä kävi jo selväksi, etteivät huolellisuus ja puolustaminen olleet lauantai-illan pelin pääteemoja. Molemmat joukkueet pääsivät pikkuvirheistä maalipaikoille ja maalivahdit saivat alusta asti hien pintaan. Avauserän ainoasta maalista vastasi Olli Laineen namupassista ykkösellä rokottanut Miro Portnoj. Erän lopulla tuomitun rangaistuslaukauksen Aleksi Vainio pysäytti lopulta vaivattomasti.

Toisessa erässä Vainio napsi kunnioitettavat 25 torjuntaa ja totesi itsekin olleensa erän jälkeen aivan loppu. Joukkoon mahtui muutamia todella maukkaita pelastuksia. Toisessa päässä FoSun maalissa pelannut Antti Järvinen pysäytti 9 laukausta. Ennen kautta lohkovoittajaksi povattu vierasjoukkue tasoitti pelin heti erän alussa, mutta ottelun puolivälin lähestyessä Wirmo rummutti kolme maalia 47 sekuntiin, kun ensin Roope Lapila kanttasi laidalta pallon takatolpan juureen, sitten upotti voimalla Valtteri Suvala ja lopulta kentälle loukkaantumisen jälkeen palannut Onni Heikelä ampui vastustajan vaihtopenkin edestä terävästi takaylänurkkaan. FoSu otti 4-1 maalin jälkeen aikalisän.

Mikko Laine lisäsi johdon hetkeä myöhemmin jo neljään maaliin ja erän lopulla Matias Hakamäki ampui komeasti uransa ensimmäisen kakkosdivarimaalin aika lailla Heikelän kanssa identtisellä laukauksella. Vaikka kenttätapahtumat olivat edelleen tasaisia, oli Wirmo keskimmäisen kaksikymppisen aikana livahtanut 6-1 johtoon.

Kolmas erä ei enää ihmeitä tarjonnut. Wirmo tyytyi varmistelemaan johtoaan, eikä FoSu kunnon loppukiriä saanut enää aikaiseksi. Molemmat joukkueet osuivat kolmesti, vaikka jälleen paikkoja useampaankin osumaan oli tarjolla. Roope Lapila osui toistamiseen takatolpilta ja Riku Niemi sekä Olli Laine neppailivat myös nimensä maalisarakkeeseen. Loppunumerot 9-4 maistuivat wirmolaisille.

Aleksi Vainio otti pelin aikana peräti 45 torjuntaa ja Miro Portnoj sekä Olli Laine tehoilivat 1+3 pisteen verran.

- Pisteet maistuvat. Aika huoletonta keskialueen pelaamista, mutta toisaalta nyt onnistuttiin upottamaan myös palloa pussiin. Helpommalla ylöspäin ja tiiviimmin alakerrassa, niin eiköhän pisteitä saada lisää jatkossakin, totesi Wirmon valmentaja Mikko Heikkilä.

Seuraavaksi wirmolaiset pelaavat sarjapisteistä Salossa, jossa vastassa on seuraava ennakkosuosikki, IBK MedA.