Forssasta edustukselle nollatuliaiset
Julkaistu: 26.02.2019 00.00

Jatkopelien kannalta tärkeä Forssan pelimatka tuotti wirmolaisille tällä kertaa ainoastaan pahaa mieltä kotiin vietäväksi. Kotijoukkue oli kentällä suvereeni 13-4 (5-2, 6-1, 2-1) loppunumeroin.

Ottelu alkoi wirmolaisittain hyvin, kun Olli Laine lakaisi velipoikansa Mikon syötöstä vieraiden maalitilin auki jo neljännellä peliminuutilla. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, kun seuraavat viisi maalia nakutti kovassa iskussa ollut FoSu. Neljännen maalin jälkeen Joni Lehtinen sai Wirmon maalissa tehdä tilaa Aleksi Vainiolle, joka siis ensimmäisessä erässä yllätettiin kertaalleen. Mikko Laine kaunisteli erätaukolukemiksi vielä 5-2 ja toiseen erään päästiin vierasjoukkueen näkökulmasta iskuetäisyydellä.

Toisen erän alkuun Fosun johto kasvoi maalilla, mutta Miro Portnoj sai kavennettua saman tien eron jälleen kolmeen maaliin. Sen jälkeen FoSu rykäisikin taululle neljä maalia lisää ja olikin yhtäkkiä takonut taululle jo kaksinumeroiset. Vainio vaihdettiin maalilla takaisin Lehtiseen, mutta erän loppuun forssalaiset saivat vielä rumennettua lukemia yhden täysosuman verran. 11-3 lukemissa päätöserään lähteneellä Wirmolla ei juuri enää toivoa ollut.

Enemmänkin kosmeettinen päätöserä meni kotijoukkueelle 2-1. Wirmolaisten maalista vastasi Markus Varjonen, joka onnistui viimeistelemään ylivoimalla loppulukemat 13-4:ään. Kaikki kunnia erinomaisesti pelanneelle kotijoukkueelle, mutta ei vierasnippukaan tällä kertaa parhaaseensa yltänyt.

• FoSun peli on mennyt syksystä valtavasti eteenpäin ja joukkueen kunnonajoitus näyttää varsin hyvältä kevään pudotuspelejä silmällä pitäen. Meillä taas tämä tekeminen on varsin vaihtelevaa. Hyviä pallollisia jaksoja seuraa hölmöjä virheitä, joista vastustajat rokottavat armottomasti. Tasaisuus otteluiden sisällä ja välillä toisi luonnollisestikin parempaa tulosta, kommentoi Wirmon päävalmentaja Tero Tähtinen.

Wirmon osalta paikka pudotuspeleissä ei ole enää pelkästään omissa käsissä. Kahdella voitolla se on toki mahdollinen, mutta vaatii myös KaKon häviämistä omassa ottelussaan. Mahdollisuudet jatkopeleihin kuitenkin ovat vielä olemassa. Ja niihin tarrataan kiinni niin kauan kuin näin on.

• Yritetään hoitaa oma osuutemme niin hyvin kuin mahdollista ja katsotaan klassisesti sen jälkeen, että mihin se riittää, sanoo jo viikonlopun kotipeliin katseensa kääntänyt Tähtinen.