B-tytöt finaaleihin
Julkaistu: 08.04.2019 00.00

Wirmon B-tytöt kaatoivat oululaisen SSRA:n suoraan kahdessa välieräpelissä ja raivasivat tiensä SM-sarjan finaalipeleihin EräViikinkejä vastaan. Ensimmäinen välierä kotihallissa päättyi wirmolaisten 6-2 (1-1, 1-1, 4-0) voittoon ja toinen vieraissa 1-7 (0-4, 1-2, 0-1).

Ensimmäinen peli oli kahden ensimmäisen erän ajan tarkkaa pelaamista puolin ja toisin, eikä kentällä joukkueiden välillä juuri eroa ollut. Kolmanteen erään Wirmo kiristi hieman ruuvia ja nappasi erinomaisen päätöserän turvin selkeän voiton. Viimeistä kaksikymppistä lukuunottamatta tasainen peli, jonka kotijoukkue lopulta ansaitusti voitti.

• Alkuun ehkä hieman jännitystä, mutta kyllä se tekeminen siitä pelin edetessä rentoutui. Pallonhallinta oli toki koko ottelun ajan selkeästi meillä, mutta kun kolmannessa erässä aloimme hyökkäämään rohkeammin, saimme aikaiseksi voittoon tarvittavat maalit, kommentoi joukkueen päävalmentaja Mika Pietilä.

Lauantaisen pelin jälkeen wirmolaiset yöpyivät kotimaisemissa ja starttasivat sunnuntaiaamuna poikkeuksellisesti junakyydein kohti pohjoista. Rattoisa raidematka tuotti hyvän tuloksen ja jo avauserän jälkeen taululla komeili 0-4 vierasjohto. Toisessa erässä nähtiin ehkä ensimmäistä kertaa maailmassa ns. jännekierreilmiö, joka tuotti oululaisille pelin ainoaksi jääneen maalin. Erotuomarit näkivät pallon liikkuneen fysiikan lakien vastaisesti suuntaa muuttaen ja niinpä SSRA pääsi tuulettamaan täysosumaa. Erä kuitenkin vieraille 1-2.

Päätöserässäkin vierasjoukkue pääsi pyörittämään peliä kolmella ketjulla ja vastustajan syömähampaana toiminut ykkösketju hyytyi pelin kuluessa, eikä jalka enää lopussa riittänyt kirin aloittamiseen. Loppuhetkillä SBS Wirmo kuittasi vielä yhden lisäosuman ja lopputulokseksi 1-7. Saavutettu finaalipaikka lyhensi mukavasti yöllistä junamatkaa kotiin päin.

• Hieman itseäni etukäteen jännitti tuo junamatka kahdestakin syystä. Oma edellinen kokemukseni oli vuodelta 1987 ja toisaalta, emme olleet aiemmin pelireissua rautateitse tehneet. Hyvinhän se sujui, naureskeli omiensa otteisiin tyytyväinen Pietilä.

Finaalisarja pelataan paras viidestä -systeemillä eli mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Wirmolaisia vastaan asettuu runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut EräViikingit. Hyvällä syyllä voi sanoa vastakkain olevan kaksi sarjan parasta joukkuetta eli sarja tulee saamaan arvoisensa päätöksen. Wirmolaisilla on ottelusarjassa kotietu ja pelit alkavat lauantaina HaNilla klo 18.00.

• Mahtavaa saada kauden huipennukseen vastaan juuri EräViikingit. Muutaman viime kauden aikana ollut hienoja sarjoja ja otteluja juuri heitä vastaan. Kova ja kunnioitetta joukkue, jonka kanssa saamme laittaa kaikkemme peliin, kommentoi Wirmon valmentaja Juha-Matti Henriksson.