Leidinews
Julkaistu: 27.09.2018 00.00

Leidinews

Kuten jo aiemmassa uutisessa tuli mainittua, Leidijoukkue on ollut muutoksen kourissa, mutta nyt on polkaistu harkkapelit käyntiin ja jengi on niinko olis aina ollu. Ollaan vissiin niin huippujengi, et on helppo päästä kuvioista kärrylle (huutonaurua) Juu näin on.

Harkkapelit käynnistyivät Ryhdittärien vieraana Hanilla. Oman rosterin jäädessä tällä kertaa vähän kapeaksi, lainattiin muutama pelaaja Naisten edarin riveistä. Peli oli tosi tasasta vääntöä alkumetreiltä asti, Leidien jopa hiukan hallitessa... Erään mahtui kaksi Leidimaalia, joista ensimmäisen tälläsi puolesta kentästä koutsi Jalppi ja toisen ujutti hienolla esityksellä ryhtivahdin selän taakse KatiE. Toiseen erään Ryhti sai naputeltua tarvittavat 2 maalia, jolloin kolmoseen lähdettiin tasatilanteessa. Ryhti naputteli johtomaalin kymmenen minuuutin kohdalla ja taisipa vielä saada sen neljännenkin maalinsa Lauran selän taakse, ennenkuin vasemmassa laidassa häärinyt Sanni toimitti pallon maalille, josta Mira, yllättävä kyllä, sai sen osumaan tolppien väliin. Kavennusmaali jäi Leidien viimeiseksi, Ryhdin onnistuessa viime minuuteilla vielä kertaalleen. Mutta positiivista; enemmän kuin 2 ja puoli erää tasatilanteessa, vauhtia riitti ja peli-ilo loisti kaikkien naamalta!

Seuraavaan peliin lähdettiin naapuripitäjään UV Bulssin vieraaksi. Ihan ei vieläkään saatu liikkeelle koko ryhmää, jolloin valmennuksesta Jenna ja Jalppi vetäsivätkin keltapaitaa päälle täydennyshenkilöinä. Ensivihellyksestä kävi selväksi, että nyt on vauhtia paljon vähemmän, kuin Ryhtimatsissa ja näinollen myös pikkusen enemmän sitä Leideille niin tärkeää asetteluaikaa.Vajaan kympin kohdalla vauvalomilta Leidipaitaan palannut Johanna käyttikin sitten huolella kaiken ajan ja asetteli pallon hienosti härkämaalivahdin selän taakse. Ja passasi vielä saman erän aikana huikeaan maalintekovireeseen päässeen KatiEn lapaan namupassin ja tilanne 2-0 Leideille.Toiseen erään Bulls pääsi hiukan paremmin mukaan ja kavennusmaali nähtiinkin jo muutaman minuutin jälkeen. Onneksi Jenna sai onnistumisen myös toiseen päähän ja kiitos Annin huikeiden torjuntojen, kahden maalin kaula säilyi kolmanteen erään.Siihen Uhv olikin sitten kaivanut sen kuuluisan kuudennen vaihteen ja Anni joutui tosissaan tekemään töitä, kun punanuttu kolisteli tolppia. Saivat kavennusmaalinkin aikaiseksi, ennen kuin OL-VL kaksikko Ekman -Rosenqvist toimittivat taas pallon vastustajan selän taa. Bulls pääsi vielä kaventamaan 4-3 tilanteeseen, mutta viimeinen niitti iskettiin Bullsien maaliin Irenen huikealla vedolla ja peli oli taputeltu Leidien voitoon!

Kolmas ja viimeinen harkkamatsi ennen kauden alkua pelattiin Hanilla LaJyä vastaan. Siellä pelaajamateriaali oli selkeästi tyttöpainotteisempaa ja valmennuskin kovin ”ammattimaista”. Meidän valmentaja oli sienimetsällä vielä siinä kohtaa, kun lämpöjä alettiin ottamaan, mutta ehti kumminkin paikalle ennen pillin soimista. Nyt paikalla oli lähes koko rosteri pelkkiä originaaleja, mutta koska pakistosta uupui yksi pari kokonaan, piti hiukan kokeilla, kuka siellä pystyis paikkaamaan. Toki vielä muutenkin hiukan pelipaikat on hakusessa, mutta eiköhän ne siitä asetu vielä ennen ekaa turnausta. Vauhti oli oletettavan kovaa ja kovaa tulivat myös iholle nämä ringettepitäjän tytöt. Meillähän tunnetusti on hiukan ongelmaa näitten kontakti- ja painetilanteiden kanssa, koska vanhat luut on sen verran hauraampia, että järki estää menemästä täysillä. Onneksi uudet pelaajat ovat sen verran nuorempaa kastia, että uskallusta on hiukan enempi. Mutta eipä siinä kyllä kovastikaan tonteille päästy. LaJy sumputti oman maalin edustansa jatkuvasti koko viisikolla. Ja silti olivat myös toisessa päässä kenttää jatkuvasti tonteilla. Laura sai painaa duunia koko rahan edestä, mutta eipä siinä paljoa sitten auttanut, kun vetopaikoille pääsivät. Piritta ja Viivi tekivät uusina pakkeina huikeaa duunia koko matsin ajan, kuten myös Elina keskustassa. Monalle tarjottiin jopa paria todella namua paikkaa, mutta viimeistely hiukan ontui. Samoin Katja ja Sanni pääsivät sekoittamaan pakkaa LaJyn päässä, mutta maalille asti ei palloa saatu toimitettua, kuin muutaman hassun kerran. Turpasauna tuli tästä pelistä, kun LaJy vei 7-0.

Sarjakausi alkaa 6.10 ja ekana vastuksena samainen LaJy. Nyt mietitään väliaika uusia kuvioita ja odotetaan innolla, kui meijän käy :-)

Seuran uusimmat