C2-pojilla edessä ratkaiseva välierä HaNilla
Julkaistu: 08.04.2019 00.00

SBS Maskun ja SBS Wirmon C2-poikien yhteisjoukkue pelasi viikonloppuna kaksi ensimmäistä SM-välieräpeliään Oilersia vastaan. Kotiottelunsa joukkue voitti jatkoajalla 8-7 (2-2, 2-2, 3-3, 1-0), mutta vieraissa tuli maalin tappio 12-11 (4-3, 3-4, 5-4). Näin ollen välieräparin voittaja ratkeaa keskiviikkona HaNi-Hallilla.

Ensimmäinen ottelu paineltiin vuorovedolla. Avauserässä vierasjoukkue rykäisi parin maalin johdon, joka kuitattiin vasta erän loppuhetkillä, kun Mico ja Jace Hellen iskivät maalin mieheen ja tasoittivat ottelun erätauolle lähdettäessä. Toisessa erässä MW meni kahdesti johtoon ja Oilers vastaavasti tuli kahdesti tasoihin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Elias Nummelin ja Miro Pietilä.

Päätöserässä sama meininki jatkui. Heti avausvaihdossa Oilers-peluri käveli maalintekoon vieden vieraat jälleen johtoon. Erän puolivälin ylityttyä Elias Nummelin ja Mico Hellen olivat maaleillaan siirtäneet kotijoukkueen jälleen johtoon. Ennen Mico Hellenin loppuhetkien hattutempun kruunannutta tahtotasoitusta ehti Oilers ottelun kaavan mukaisesti vielä kertaalleen piipahtamaan johdossa. Edessä oli siis jatkoaika.

Trilleri huipentui jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, kun Lauri Eloluoto riisti pallon vastustajan alimmalta puolustajalta ja karkasi läpiajoon, joka päättyi Oilers-maalivahti Molariuksen kainalosta pussitettuun voittomaaliin. Parisataapäinen kotiyleisö sai mitä halusi.

Toinen ottelu pelattiin heti seuraavana päivänä Esport Arenalla, jossa kuplahallin jalkapallokentän päätyyn askarrellun kentän katsomo oli käytännössä täynnä, kun lehtereille mahduttautui sata katsojaa, joista karkeasti puolet oli saapunut paikalle Varsinais-Suomesta.

Tällä kertaa vierasjoukkue karkasi alussa kolmen maalin johtoon. Hyvä alkulento katkesi pariin turhaan jäähyyn, joiden myötä Oilers olikin yhtäkkiä taas pelissä mukana. Erän loppuun mennessä kotijoukkue oli tehnyt neljä maalia ja siirtynyt maalin taukojohtoon.

Toisen erän alkuun Oilers rykäisi eron kahteen maaliin ja tilanne näytti luisuvan vieraiden kannalta heikkoon suuntaan. Ja taas, kolme minuuttia myöhemmin, oltiinkin taas vierasjoukkue MW:n maalin johtoasemassa. Vuoristoratameininki jatkui ja kymmenen minuutin kuluttua johdossa oli Oilers. Erän lopulla erotuomarikaksikon erikoiset tulkinnat aiheuttivat melkoista säätämistä ja polemiikkia, mutta lopulta MaskuWirmo sai painettua ylivoimalla pelin tasoihin ennen päätöserään lähtemistä.

Kolmannen erän alkuun kaksi peräkkäistä Oilers-jäähyä tarjosivat vetovuoroa vierasjoukkueelle, mutta kumpikaan ylivoima ei tuottanut tulosta. Oilers sen sijaan pääsi tuikkaamaan alivoimalla johto-osuman. Elias Nummelin tasoitti pelin alle minuutissa, mutta kun kotijoukkue pääsi tämän jälkeen livahtamaan kahden maalin johtoon, näytti peli menevän kotijoukkueen nimiin. Kahden minuutin tehohetki tuotti kuitenkin MW:lle kolme lisäosumaa ja yhtäkkiä oltiinkin taas uusissa asemissa. Pari minuuttia ennen loppua taululla ollutta maalin vierasjohtoa ei kuitenkaan onnistuttu pitämään, vaan loppuhetkien koheltaminen antoi Oilersille mahdollisuuden maalaamiseen. Nämä iskivät vielä kaksi maalia, eikä vieraiden loppuhetkien paine enää tuottanut lisäosumia. Näin voitto hölmöiltiin espoolaisille ja sarja ratkeaa keskiviikkona HaNi-Hallilla.

• Tavallaan aika samalla kaavalla menivät molemmat pelit. Vuorotahtiin johtoon ja taas toinen tulee tasoihin ja ohi. Erikoisia matseja. Jospa keskiviikkona saisimme aikaiseksi järkevän pelin, jossa myös puolustamiseen uhrataan hieman energiaa. Silloin meillä on mahdollisuus taistella finaalipaikasta. Kannatusjoukot ovat jo nyt eläneet mahtavasti mukana ja ratkaisevassa pelissä HaNilla lienee luvassa melkoinen huutomyrsky, ennakoi SBS Masku/SBS Wirmon valmentaja Miro Portnoj.

Ratkaiseva kolmas välieräpeli pelataan HaNi-Hallilla keskiviikkona 10.4. klo 18.30.