C2-pojille kotivoitto paikallispelistä
Julkaistu: 08.12.2018 00.00

Paikallispelistä FBC Turkua vastaan ei odotettu helppoa, vaikka joukkueet sarjataulukossa eri päitä miehittävätkin. Hännille jumiutunut turkulaisryhmä pitikin pelin kaksi erää tiukkana ja vasta kolmannessa erässä SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue marssi selkeään voittoon lukemin 10-3 (2-2, 3-1, 5-0).

Avauserä meni kotijoukkueen osalta puskemiseksi. Helppo syöttöpelaaminen joukkueena unohtui ja vastustajan puolustusmuodostelman keskelle pyrittiin ajamaan mitä näyttävimpien kiemuroiden säestämänä. Tämä helpotti huomattavasti vierasjoukkueen puolustustyöskentelyä. Ensimmäisen maalin pääsi iskemään lohkon pistepörssin keulille noussut Mico Laaksonen, joka sai FBC-puolustajan hukkasyötön suoraan lapaansa ja lakaisi pallon reppuun. Parisen minuuttia tästä ja FBC livahti etukulmaosumalla tasoihin. Toiset pari minuuttia tästä ja Emil Dahl pyöräytti vanhanaikaisella vieraat johtoon.

Kun vielä seuraavassa vaihdossa Hugo Pinta passitettiin jäähylle, näytti tilanne melko ankealta. MW kuitenkin kesti ponnettomaksi jääneen ylivoiman ja kaiken kukkuraksi Mico Hellen kaivoi alivoimalla pallon itselleen ja karkasi Miro Pietilän kanssa ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Pietilä SM-sarjan avausosumaan. Ensimmäinen erä tasan 2-2. kotijoukkue puski sooloyrityksiä keskustaan, vierasjoukkue viljeli kaaripalloa.

Toisessa erässä Saku Antola hyödynsi kotijoukkueelle tarjotun ylivoiman ja pian tämän jälkeen Eetu Vähämiko seurasi Matias Kosken laukauksesta kimmonneen reboundin ja peli alkoi pikkuhiljaa vapautua. Emil Dahl karkasi kuitenkin kesken kotijoukkueen painostuksen iskemään illan toisensa ja peli pysyi edelleen tiukkana. Erän viimeisellä minuutilla Mico Laaksonen pääsi Elias Nummelinin namupassista lyömään erätaukolukemiksi 5-2.

Kolmannessa erässä MW lopetti FBC Turun pyristelyt viemällä erän lopulta 5-0. Vierasjoukkueen maalivahti Lauri Ylä-Anttila otti mitä otettavissa oli ja hiukan vielä sen päällekin, mutta lukuisista paikoista saatiin kuitenkin pallo viidesti reppuun. Tärkeä kotivoitto lopulta SBS Masku/SBS Wirmon yhteisjoukkueelle maalein 10-3.

- Pojat saivat pidettyä vastustajan ykköspelurin pois tehoilta ja onnistuivat maltilla kaivamaan omalle porukalle tarvittavat maalit. Siinä suurimmat syyt voittoon. Pelaajat eivät myöskään provosoituneet, vaikka siihen kovasti mahdollisuuksia tarjottiin. Ei mikään huippumatsi, mutta tarvittavalle tasolle yllettiin, kommentoi valmentaja Mikko Immonen.

Yleisöä oli jälleen mukavasti, 180 katsojaa, ja nämä osaltaan toivat peliin omanlaisensa tunnelman.

Seuraavaksi SBS Masku/SBS Wirmo pelaa 16.12. sunnuntaina, kun vastassa HaNilla on sarjakolmonen LaSB. Kannustusta taas kaivataan.