C2-pojat joulutauolle sarjakärjessä
Julkaistu: 17.12.2018 00.00

Sunnuntaina HaNi-Hallille vieraaksi saapunut sarjakolmonen LaSB on Masku/Wirmon yhteisjoukkueen tavoin pelannut onnistuneen syyskauden. Vuoden viimeisessä ottelussa kotijoukkue oli kuitenkin parempi maalein 14-7 (4-3, 7-2, 3-2).

Avauserän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kotijoukkueen hallussa. Elias Nummelin vei kahdella maalillaan MW:n johtoon, mutta pari löysästi puolustettua tilannetta päästivät vieraat tasoihin. Matias Koski ja Saku Antola lisäsivät johdon jälleen kahteen maaliin ja kun erän lopulla LaSB kuittasi vielä kavennuksen, päästiin erätauolle lukemissa 4-3. Se olikin erässä parasta. Vaikka kotijoukkue saikin aikaiseksi 18 laukausta vastustajan maalia kohti, ei hyökkäyspeli vakuuttanut. Neppailun makua. Puolustussuuntaan otettiin tilanteet vastaan melko lailla seisovin jaloin ja LaSB kiitti muutamalla hyvällä syötöllä peliä avaten.

Toiseen erään lähdettiinkin parantamaan erityisesti karvauspeliä. Tässä jonkun verran onnistuttiinkin, vaikka erän alkajaisiksi vastustaja helposti tasoihin pääsikin. Karvausta aktivoimalla saatiin katkoja, joista päästiin kääntämään peliä omiksi vastahyökkäyksiksi. Tomi Alho täräytti maalin edestä MW:n jälleen johtoon, mutta pian tämän jälkeen Hugo Pintalle tuomittu kaksiminuuttinen tarjosi jälleen vieraille mahdollisuutta päästä rinnalle. Roni Niemi ja Mico Hellen painoivat kuitenkin yhteen jäähyyn kaksi alivoimahäkkiä ja repivät eron kolmeen maaliin. Vaikka peliä olikin tässä vaiheessa jäljellä yli puolet, voidaan näiden maalien katsoa aika pitkälti ratkaisseen ottelun.

Puolivälin ylityttyä Miro Pietilä lähti istunnolle mailaanlyönnistä, mutta aika pian tämän jälkeen tilit tasoittuivat LaSB-pelurin töötättyä itsensä viereiselle penkille. Mico Hellen rankaisi tasavajaalla ja Miro Pietilä ylivoimalla jäähyltä vapauduttuaan. Tässä kohdassa LaSB-maalissa sai Teemu Korhonen tehdä tilaa Otto Rantaselle. LaSB tekikin seuraavan maalin MW:n pienestä oman pään nukahduksesta kiittäen. Erän loppuun Saku Antola osui ylivoimalla ja Eetu Vähämiko siirretyn rangaistuksen aikana. Näin kolmanteen erään lähdettiin 11-5 lukemissa.

Kolmas erä meni pelailuksi molempien joukkueiden keskittyessä enemmänkin joulutauon odotteluun. MW teki kolme osumaa, joista Mico Laaksonen iski kaksi ja Lauri Eloluoto yhden. Vastustaja osui kahdesti. Loppunumeroiksi kirjattiin 14-7.

Tällä tuloksella SBS Masku/SBS Wirmo nousi joulutauolle lähdettäessä oman SM-sarjalohkonsa kärkeen. MW on tasapisteissä yhden pelin vähemmän pelanneen EräViikinkien kanssa, mutta maalierossa niukasti edellä ja näin ollen sarjan piikkipaikalla.

Syyskausi on sujunut takkuisten SM-karsintojen jälkeen varsin mukavasti. Ehjän kuusikymmenminuuttisen pelaaminen on toki ollut kovin vaikeaa, mutta parhaimmillaan peli on ollut oikeinkin mallikkaan näköistä. Toisaalta heikompia vaiheita on tullut vielä turhan paljon. Toivottavasti peli kevääksi vielä kehittyy ja tekeminen saadaan vakiintumaan omalle parhaalle tasolle.