Pirkkalasta voitto pitkän kaavan kautta
Julkaistu: 21.01.2019 00.00

Voittoputkeen päässyt SBS Masku/SBS Wirmon C2-poikien joukkue joutui Pirkkalan Vapaa-aikakeskuksessa tiukille, kun erinomaisessa iskussa ollut kotijoukkue piti sen kaksi erää maaleitta. Lopulta vierasvoitto saatiin kairattua rangaistuslaukauksien kautta maalein 5-6 (1-0, 1-0, 3-5, 0-0, 0-1).

Ottelu pelattiin ainakin MW:n näkökulmasta poikkeukselliseen aikaan, kun aloitusvihellys puhallettiin jo kello 12.00. Unisille maalaispojille tämä oli ilmeisesti aivan liian aikainen ajankohta, sillä avauserässä ei omasta pelaamisesta ollut juuri kerrottavaa. Kotijoukkue Pirkat pelasi aktiivisesti voittaen käytännössä kaikki kaksinkamppailut ja sitä kautta halliten kenttätapahtumia. Maalissa pelannut Joonatan Martelius sai jo avauserässä hien pintaan, kun taas Pirkkojen veräjää vartioinut Joonas Kantola ei juuri peliin joutunut puuttumaan. Sinällään täysin ansaitun avausmaalinsa Pirkat sai kevyehkösti tuomitusta rangaistuslaukauksesta, josta Elmeri Lahdensivu lämäsi pallon tolpan juureen. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ainoastaan yhden maalin tappioasemassa erätauolle pääseminen oli vierasjoukkueelle yksi harvoista positiivista asioista.

Toiseen erään MW sai aikaiseksi ryhtiliikkeen, jonka myötä tilanteita saatiin pikkuhiljaa luotua myös Pirkka-päätyyn. Kantola kuitenkin torjui kaikki maalia kohti suuntautuneet 12 laukausta ja kun kotijoukkueen Vili Vehkasaari onnistui riistonsa jälkeen ampumaan pallon MW:n verkkoon, jäi vieraiden piristyminen kuitenkin vielä melko näennäiseksi. 2-0 kotijohdossa kolmanteen erään.

Päätöserään vierasjoukkue lähti pienten ketjuviilausten myötä. Ilmeisesti ensimmäisen erän heräily ja toisen erän alkulämmöt olivat saaneet Länsirannikon peluritkin pelin vaatimalle tasolle, sillä kuuden sekunnin pelin jälkeen Mico Hellen ampui MW:n kavennuksen. Ja puolitoista minuuttia myöhemmin Eetu Vähämiko neppasi pelin tasoihin. Vastustaja otti aikalisän hyvään kohtaan vierasvyöryn katkaisemiseksi ja onnistuikin sinällään mukavasti, koska seuraavan maalin ampui jälleen kotijoukkue, kun Oliver Myllymäen rannekuti upposi takaylänurkkaan.

Seuraavalla minuutilla vieraille tarjottu ylivoima ei tuottanut lisäosumia, mutta juuri ylivoiman päätyttyä upposi Matias Kosken komea kaukokuti Pirkkojen verkkoon. Kun vielä pelimiehen kympin alkajaisiksi Mico Hellen ja Saku Antola ampuivat vieraat kahden maalin johtoon, näytti peli alkukankeudesta huolimatta kääntyvän MW:lle. Kuten vanha kansa sanoo, luulo ei kuitenkaan ole tiedon väärti. Kuusi ja puoli minuuttia ennen summeria Pirkat käyttävät MW-puolustajan virheen hyväkseen ja kipuavat maalin päähän. Sen jälkeen mentiinkin aika kyytiä päästä päähän. Maalipaikkoja aukesi molemmille joukkueille, mutta lisäosumia ei hyvistäkään tonteista saatu paiskottua. Vierasjoukkueen pelissä olivat valitettavan harvassa maltilliset pitkät pallolliset vaihdot vastustajan kenttäpäädyssä, mutta muutamia näitäkin onneksi nähtiin.

Pelikellon aika hupeni kotijoukkueen kannalta turhan nopeasti, mutta Pirkat uskoivat loppuun asti omaan tekemiseensä ja kuten melko usein, tälläkin kertaa he saivat siitä palkinnon, kun kymmenen sekuntia ennen loppua vaarattoman oloinen tilanne MW:n päädyssä päättyikin pallonriistoon ja pelivälinettä saatiin ajassa 59.51 kaivaa vieraiden maalista. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka, mutta verkko ei pölissyt. Viiden minuutin jälkeen edessä olivatkin rangaistuslaukaukset. Joonatan Martelius torjui 5/6 Pirkkojen yrityksistä ja Mico Hellen pussitti omista yrityksistään kylmäpäisesti 2/2. Kaksi pistettä Masku/Wirmolle ja yksi Pirkoille.

- Heikko valmistautuminen menee valmennuksen piikkiin. Seuraavaan peliin pitää saada pelaajat hereille ennen ottelun alkua, ei ensimmäisellä erätauolla. Aika hyvin tämän kyllä jo aistiin bussissa ja viimeistään pallollisissa alkulämmöissä. Siinä kohdassa vain alkaa jo tulla kiire saada suuntaa muuttumaan. Parannetaan tätäkin, kommentoi vierasjoukkueen valmentaja Mikko Immonen.

Immonen oli kuitenkin sitä mieltä, että kysymys ei ollut pelkästään oman esityksen nuhaisuudesta.

- Pirkat oli hyvä. Aktiivinen ja ahne. Syksyltä peli on mennyt valovuoden eteenpäin ja parin viikon takaisestakin ison harppauksen. Noilla otteilla joukkue tappelee vielä tosissaan playoff-paikasta. Sinällään näkisin, että vaikka ensimmäinen erä olikin vahvasti kotijoukkueen, piristymisemme myötä tulimme mukaan otteluun ja oli varsin oikeudenmukaista, että molemmat joukkueet pääsivät pisteille. Hyvä salibandyottelu. Kiitos siitä kotijoukkueelle, kommentoi Immonen.

Seuraavaksi SBS Masku/SBS Wirmo C2-pojat pelaavat sunnuntaina vieraissa LaSBia vastaan.