Oilers vahvempi HaNilla
Julkaistu: 12.02.2019 00.00

Junioriurheilu näytti kaikki puolensa Mynämäen HaNi-Hallissa helmikuun alun C2-poikien SM-sarjan ottelussa, jossa sarjan kärkipään joukkueet SBS Masku/SBS Wirmo ja Esport Oilers väänsivät tasaiseen tahtiin loppuhetkille asti. Lopulta vierasjoukkue Oilers vei vahvan päätöserän turvin pisteet maalein 8-10 (4-2, 3-3, 1-5).

MW:n Lauri Eloluoto ampui lämärillä ottelun avausmaalin jo 14 sekunnin pelin jälkeen. Hyvä alku romuttui kuitenkin jo seuraavassa Muikeassa iskussa ollut Eloluoto-Nummelin-Laaksonen kolmikko painoi erään vielä kolme lisämaalia ja kotijoukkue näytti menevän menojaan. Erän lopun jäähy kuitenkin kostautui viime hetken ylivoimamaalin muodossa ja erätauolle lähdettiin 4-2 kotijohdossa.

Toiseen erään samainen ketju painoi kolme lisäosumaa. Tämä ei kuitenkaan tällä kertaa auttanut pelin tappamiseen. Myös vastustaja sai läpsiä kolme osumaa, joista viimeisen jälleen ylivoimansa hyödyntäen. 7-5 lukemissa päätöserään.

MW sai pelissä yhden ylivoiman ja onnistui kolmannen erän alkuun lisäämään johtonsa jälleen kolmeen maaliin muutamaa sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. Sitten pelin otti haltuunsa Oilers, joka teki seuraavat viisi maalia. Viimeisen näistä espoolaiset tuikkasivat jälleen ylivoimansa hyödyntäen lopussa tyhjään maaliin.

Ottelu oli kaksi erää täysin kotijoukkueen hallussa ja lähinnä heikko oman pään pelaaminen tuntui pitävän vastustajat mukana ottelussa. Ensimmäiset 40 minuuttia lähinnä odotettiin, milloin MW tappaa pelin ja repii eron suuremmaksi. Kun sitä ei pystytty tekemään, sai Oilers päätöserän rykäisyllään kotijoukkueen köysiin ja teki voittoon tarvittavat osumat. Mitä MW:lle tapahtui? Vaikea sanoa. Huolimattomuus ja puolittainen tekeminen omassa päässä yhdistettynä hyökkäyspään turhautumiseen lamautti joukkueen pelaamisen lopulta pistemenetyksen arvoisesti. Oppirahoja.