C2-pojille voitto ensimmäisestä puolivälierästä
Julkaistu: 25.03.2019 00.00

Ensimmäinen SM-puolivälierä SBS Masku/SBS Wirmon C2-poikien joukkueen ja OLSin välillä HaNi-Hallissa oli tasaista vääntöä, mutta lopulta kotijoukkue oli tehokkaampi vieden ottelun nimiinsä 10-5 (3-2, 6-3, 1-0).

Ensimmäinen viisi minuuttia kohellettiin puolin ja toisin vauhdilla päästä päähän. Kunnon rokkisählyvaiheen kruunasivat kolme maalia, joista kotijoukkue iski kaksi ja vieraat yhden. MW:n maaleista vastasivat Mico Laaksonen ja Roni Niemi, OLSin osuman puolestaan tuikkasi Robert Ylisuvanto. Tämän jälkeen kohellus hieman rauhoittui, vaikka pelin tempo edelleen kovana pysyikin. Vastustajan tehokkain, syntymäpäiviään viettänyt Anton Kahma ehti tekemään tasoituksen ennen kuin Lauri Eloluoto siirsi MW:n jälleen johtoon. 3-2 kotijohdossa erätauolle.

Toisessa erässä mentiin aika lailla avauserän tyyliin. Maalipaikkoja luotiin puolin ja toisin, mutta lopulta kotijoukkue oli erässä tehokkaampi. MW iski erään kuusi maalia ja OLS vastasi kolmella. Turhien jäähyjen myötä OLSille tarjottiin mahdollisuuksia nousta pelissä kuskin paikalle, mutta onneksi alivoimapelaaminen oli vahvaa, eikä oululaisten pakkopeli tuottanut osumia.

Päätöserä oli puolustuspelaamisen näkökulmasta kotijoukkueelta ottelun parasta. Turha höntyily väheni ja peli oli aiempaa järkevämpää ja kontrolloidumpaa. Parista ylivoimayrityksestä huolimatta maalaaminen oli myös MW:llä aiempia eriä takkuisempaa, mutta lopulta tyhjään maaliin onnistuttiin painamaan viimeisen erän ainoaksi jäänyt osuma. Loppunumeroin 10-5 SBS Masku/SBS Wirmolle ensimmäinen puolivälierävoitto. Ottelusarjasta pääsee jatkoon kahdella voitolla.

• Aika lailla oli jännitystä otteissa, mutta kyllä se hieman pelin edetessä sitten alkoi helpottamaan ja pallokin hiukan tottelemaan. Päätöserän pelaaminen ja erityisesti vastustajan laukausten peittäminen oli melko lailla parempaa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa omalle maalille asti tuli liikaa kuteja, kommentoi Masku/Wirmon valmentaja Mikko Immonen.

Toinen puolivälierä pelataan tulevana lauantaina Oulussa, Nallikarissa ja mahdollinen kolmas puolivälierä sunnuntai-illalla HaNilla 18.00.