C2-poikien sarja huipentuu tiistaina Mosalla
Julkaistu: 15.04.2019 00.00

SBS Masku/SBS Wirmon C2-pojat pelasivat viikonloppuna SM-sarjan kaksi ensimmäistä finaaliottelua. Vieraskentällä pelatun lauantaisen avausottelun SBS Masku/SBS Wirmo voitti hyvän esityksen jälkeen jatkoajalla 5-6 (0-1, 2-2, 3-2, 0-1), mutta sunnuntaisen HaNi-hallin ottelun vei vierasjoukkue EräViikingit 1-7 (1-1, 0-2, 0-4).

Lauantainen ottelu oli MaskuWirmolta kautta linjan ehjä ja hyvä peli. Heti ensimmäisessä erässä joukkue pääsi hyvän alun jälkeen hakemaan ylivoimaosumaa ErVi-pelurin viiden minuutin jäähyn myötä tämän mailan osuttua Eetu Vähämikon kaulaan. Ylivoima ei oikein lähtenyt rullaamaan, mutta yhden maalin MW silti sai aikaiseksi Matias Kosken osuttua maalipuiden väliin.

Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kahteen kertaan ja päätöserään päästiin maalin vierasjohdossa. Kolmas erä ei alkanut erityisen maukkaasti, sillä jo 14 sekunnin jälkeen vastustajan ykköstähti Leevi Rantala pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksella suorituksessaan onnistuen. Puolitoista minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyikin pienen nukahduksen seurauksena ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Saku Antola onnistui kuitenkin kahdella osumallaan viemään MW:n uudelleen johtoon ennen kuin viimeisen kympin pyörähdettyä käyntiin, osui Rantala toistamiseen ja tasoitti pelin. Pelimiehen kympillä ei lisämaaleja nähty ja niinpä ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla vierasjoukkue sai katkaistua EräViikinkien hyökkäyksen ja Mico Hellen sekä Miro Pietilä pääsivät kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen. Hellen tarjosi Pietilälle pallon keskustaan, mutta paljon esillä ollut Rantala ehti katkomaan syötön viime hetkellä. Hellen karvasi kuitenkin pallon vielä pikaisesti itselleen ja iski läheltä pallon pussiin. Ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen riemukkaasti MaskuWirmolle.

Lauantainen peli oli erinomaista joukkuepeliä. Palloa liikutettiin järkevästi, joukkueena puolustaminen oli vahvaa ja pää kesti paineen hyvin. Lisäksi erotuomarikaksikko oli yksi kauden parhaista ja piti linjansa alusta loppuun.

Sunnuntainen vieraspeli jatkui siitä, mihin lauantaina oli jääty. Kotijoukkue pelasi hyvällä asenteella ja dominoi pelin kulkua. EräViikingeille ei ensimmäisen 15 minuutin aikana annettu minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä maalipaikoille. Ottelun avausmaalin iski Mico Hellen Perttu Moision mainion viivakudin jälkitilanteesta. Valitettavasti paikoista huolimatta MW ei saanut erään lisäosumia ja kun erän lopulla ErVi-puolustaja sai onnekkaasti vetonsa laidalta maaliin, mentiin erätauolle 1-1 lukemissa. Paljon parempaankin oli ainekset.

Toisessa erässä ote siirtyi vierasjoukkueelle. Kotijoukkueen tekeminen ei ollut sarjan aiemman neljän erän tasolla. ErVi tuli väkisin maalipaikoille ja puhkoi MaskuWirmon puolustuksen luvattoman helposti. Muutamat tuomariratkaisut herättivät keskustelua, mutta joka tapauksessa erä meni ansaitusti vieraille 0-2.

Kolmannen erän alun ylivoima jäi hyödyntämättä ja kun EräViikingit onnistui vielä kahdesti maalinteossa, otti kotijoukkue aikalisän ja yritti katkaista vieraiden vyöryä. Maalaaminen saatiinkin kymmeneksi minuutiksi kuriin, mutta omakaan peli ei enää raiteilleen löytänyt. Ajatukset olivat jo tiistain ratkaisevassa ottelussa. EräViikingit teki vielä kaksi kosmeettista lisämaalia ja otti ansaitun voiton tasoittaen ottelusarjan 1-1:een.

Suurin juttu sunnuntain ottelussa oli kuitenkin yleisömäärä. Ääriään myöten täyttyneeseen HaNi-Halliin oli saapunut peräti 505 salibandyn ystävää. Lukema on C2-poikien salibandyotteluun millä tahansa mitta-asteikolla huikea. Harmillisesti jättiyleisö ei saanut tällä kertaa nauttia kotijoukkueen onnistumisista kuin ensimmäisessä erässä.

Ratkaiseva kolmas ottelu pelataan tiistaina 19.30 Mosahallissa Helsingissä.