C2-pojille historiallista SM-hopeaa
Julkaistu: 17.04.2019 00.00

SBS Masku/SBS Wirmon C2-poikien yhteisjoukkue venytti finaalisarjan kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun, jossa omia maalipaikkoja ei ratkaisuhetkillä kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään. Niinpä tiukan ratkaisupelin voitto ja Suomen mestaruus meni suurseura EräViikingeille 5-3 (2-2, 1-0, 2-1).

Valmistautuminen otteluun ei ilmeisesti mennyt aivan toivotusti, koska vajaan kolmen minuutin jälkeen vierasjoukkue MW ei ollut päässyt vielä oikein omalta alueelta pois ja EräViikingit oli vyöryttänyt pallon kahdesti maaliin. Aikaisen aikalisän myötä MaskuWirmo pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan ja sai erän lopulla iskettyä pallon kahdesti Ervin rysään. Ensin Miro Pietilä takoi pallon läheltä voimalla pussiin Mico Hellenin alustuksesta ja sen jälkeen erän viimeisellä minuutilla Mico Laaksonen löysi maalin takaa patenttisyötöllään Saku Antolan joka täräytti pelin tasoihin.

Ensimmäisessä erässä EräViikinkien miesvartiointi aiheutti MW-pelureille päänvaivaa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä karvaus onnistuttiin purkamaan. Toisessa erässä nähtiin kuitenkin vain yksi osuma, kun Atte Sundella onnistui onnekkaallakin ilmasta lyödyllä rystykudillaan nostamaan joukkueensa johtoon MW:n pienoisen merkkausvirheen myötä.

Kolmannessa erässä MaskuWirmo nousi Niilo Elosen tasoitusmaalin myötä jälleen taistelemaan ottelun ja koko sarjan voitosta. EräViikinkien pelaaminen meni maalin myötä hieman hermostuneeksi ja vierasjoukkue pääsi paikoille, mutta maaliviivaa lähemmäs ei palloa tässä vajaan kympin etsikkoajalla saatu. Perinteisesti pallopelit menevät niin, että jos et itse onnistu, todennäköisesti vastustaja onnistuu. Näin kävi myös nyt, kun kotijoukkue huudatti Mosahallin kauden ennätysyleisöä (380 katsojaa) tekemällä johtomaalin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppusummeria.

MaskuWirmon taistelu jatkui ja paikoille päästiin, mutta väliin tuomittu alivoima hieman jarrutti kirotaistelua ja muutenkin maalipaikoilta ammuttiin pikkuisen ohi maalin. Yritys oli kovaa loppuhetkille saakka, eikä EräViikinkejä todellakaan päästetty helpolla. Viimeisen minuutin 5-3 maali ratkaisi pelin lopullisesti ja summerin soitua helsinkiläiset pääsivät juhlimaan Suomen mestaruuttaan.

• Olen järjettömän ylpeä tästä joukkueesta. Paitsi että operoimme melko paljon pienemmällä talousalueella kuin salibandyn mahtiseurat, olemme myös olleet yhdessä joukkueena vasta 10 kuukautta. Omissa silmissäni se nostaa tämän hopeamitalin arvon todella korkealle. Toki tämä poikajuniorien SM-mitali on myös merkittävä osa sekä SBS Maskun että SBS Wirmon seurahistoriaa, kommentoi SBS Masku/SBS Wirmon päävalmentaja Mikko Immonen joukkueen suoritusta pudotuspelien jälkeen.

Immonen näki myös, että isossa kuvassa ratkaisevan finaalin häviäminen ei ollut se kevään olennaisin juttu. Toki Suomen mestaruus on Suomen mestaruus, mutta se, että C2-poikien pudotuspelejä kannustaa paikan päällä parhaimmillaan jopa 500 hengen yleisö, kertoo siitä, että kausi on isossa kuvassa mennyt nappiin. Ja toisaalta, kun nämä nuoret pelurit ovat nousseet pienempien harrastajien sankareiksi, on tietty porras harrastamisessa ylitetty. Pudotuspelit tarjosivat maalaispojille sellaisia elämyksiä, joita myöhemmin tullaan vielä muistelemaan pitkään.

• Ainoa asia, joka kaudesta jää hiukan harmittamaan, on se, että olisi ollut mahtavaa päästä haastamaan EräViikinkejä täydellä nipulla. Nyt jouduimme antamaan aika paljon tasoitusta, pohtii Immonen viitaten useiden avainmiesten loukkaantumisiin ja sairasteluihin.

Toisaalta muut joukkueen pelaajat nostivat hienosti tasoaan ja joukkueena taisteleminen nousi suurempaan rooliin. Kaikki pelaajat täyttivät oman ruutunsa vähintäänkin toivotusti.