SBS Wirmo katkaisi KaKon kiidon
Julkaistu: 13.11.2018 00.00

Kahden tappiollisen pelin jälkeen SBS Wirmon miesten edustusjoukkue palasi voittojen tielle, kun yksi alkukauden kolmetoista, Säkylän Karhukopla, joutui nöyrtymään HaNi-Hallissa lukemin 9-4 (2-0, 5-3, 2-1).

Wirmon teemana otteluun lähdettäessä oli saada otteisiinsa rentoutta aikaisempien pelien puristamisen sijaan. Alkuun rentoutta oli liikaakin ja avauserän unelias peli olisi voinut lähteä kääntymään kummalle joukkueelle tahansa. Matalan karvauksen ja vastaiskupelin taktiikakseen valinnut huippuvalmentaja Matti Kaipion Kopla pääsi iskemään maalipaikoille, mutta maaleja joukkue ei napsinut. Wirmo sen sijaan osui kahdesti, kun Mikko Laine ja Miro Portnoj onnistuivat.

Toinen erä oli Wirmolta todella vahvaa tekemistä. Joukkueena palloa liikuttanut kotijoukkue paineli jo 7-1 johtoon, kun pelin puoliväli oli niukin naukin ylittynyt ja KaKon aikalisäkin käytetty. Kaksi vierasmaalia erän loppuun toivat kuitenkin KaKolle toivoa päätöserään lähdettäessä.

Erätauon jälkeinen lisäkavennus olisi voinut tuoda vastustajat mukaan peliin, mutta loppuerä oli täysin Wirmon kontrollissa. Järkevä pallonliikuttaminen ja pitkät hyökkäykset pitivät vastustajan pois paikoilta, eikä hätää muodostunut. Kotijoukkue iski kaksi lisämaalia ja peli oli sitä myöten selvä.

Vaikka Wirmon ykkösketjun muodostaneet Miro Portnoj (5+1), Jani Varjonen (0+4) ja Mikko Laine (2+1) isoille pisteille pääsivätkin, olisi maaleja voitu laajemminkin jakaa muiden ketjujen pelureille. Tällä kertaa ei vain uponnut, vaikka paikkoja luotiinkin. Muun muassa nuoriso-osastosta Jere Hareja pelasi vahvan ottelun. Ja ylipäätään, onnistujia oli paljon.

• Nyt oli sen näköistä kun toivottiinkin. Toka erän jälkimmäinen puolisko oli hiukan lipsumassa huonompaan suuntaan, mutta päätöserässä veri kiersi päässä asti ja touhu oli todella järkevää. Ei tehty väkisin itselle tästä sen vaikeampaa, kommentoi peliin tyytyväinen päävalmentaja Tero Tähtinen.

Seuraavaksi Wirmo kohtaakin sarjaa tappiottomalla tilillä johtavan syksyn yllättäjäjoukkueen PiTUn näiden kotikentällä Porissa. Siinä on jälleen haastetta riittämiin.