A-tytöt SM-sarjan puolivälieriin
Julkaistu: 20.03.2019 00.00

SBS Wirmon A-tytöt selvittivät 1-divisioonan lohkovoittajina tiensä playoff-karsintoihin, jotka
sujuivat varsin mallikkaasti. Kahdella voitolla joukkue jatkaa pelejään SM-sarjan
puolivälierissä.

A-tytöt joutuivat kotihallistaan HaNilta tällä kertaa evakkoon Vehmaan Liikuntahalliin, mutta
naapurikunnan olosuhteet toimivat vallan mainiosti ja peli saatiin runsaslukuisen yleisön
iloksi kulkemaan. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli seinäjokelainen suurseura SPV,
joka oli sijoittunut omassa 1-divisioonalohkossaan toiseksi.

Avausottelu oli nopeasti ohi. Ensimmäisen erän jälkeen SBS Wirmon johti peliä 4-0 ja
loppupeli olikin enemmän tai vähemmän päätössummerin odottelua. Wirmon Erika Rekola
tarvitsi maalillaan 15 torjuntaa nollapelin saavuttamiseen, kun taas vastustajan maalia kohti
pommitettiin peräti 60 kertaa. Selkeä 7-0 voitto ja sillä paikka seuraavan päivän jatkopeliin.
Jatkopelissä vastassa olikin sitten vielä pykälää suuremman organisaation joukkue, kun
Vehmaalle saapui liigatyttöjä vilisevä EräViikingit. Peli oli alusta loppuun tasaista vääntöä ja
ratkesi lopulta vasta viimeisellä minuutilla Wirmon lyötyä viimeisen naulan tyhjään maaliin.
Loppulukemiksi kirjattiin 5-3 SBS Wirmon voitto ja pitkään yhdessä ollut wirmolaisnippu saa
jatkaa pelejään A-tyttöjen SM-sarjan puolivälierissä.

Playoff-karsinnoissa wirmolaisista tehokkaimpina esiintyivät Olivia Pietilä (4+2), Emilia Pietilä
(2+1) sekä Venla Koivunen (1+2).

Tulevana viikonloppuna alkavissa puolivälierissä vastus onkin sitten kovin mahdollinen, kun
kestomenestyjä ja hallitseva mestari FBC Loisto valitsi vastustajakseen mynämäkeläiset.
FBC Loisto hoiti A-tyttöjen SM-sarjan runkosarjapelit aika lailla näytöstyyliin ja onkin suurin
suosikki mestariksi tälläkin kaudella. SBS Wirmo otti kovan vastustajan ilolla vastaan ja
lähtee otteluihin haastamaan turkulaisten tähtisikermää.

- Tarkoitus ei ole pelkästään osallistua näihin tapahtumiin, tarkoitus on pelata voitoista.
Vastus on kova ja meiltä vaaditaankin koko joukkueen venymistä. Olemme siihen
valmiit, kommentoi SBS Wirmon valmentaja Juha-Matti Henriksson.

Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Turussa Sport Gardenilla. Ottelu alkaa klo 18.30.
Toinen ottelu pelataan heti perään sunnuntaina HaNi-Hallissa. Silloin aloitetaan klo 18.30.
Toivottavasti Wirmo-kannattajat löytävät tiensä katsomoon tukemaan omiaan.

Linkit: LA 23.3 Sport Garden ja SU 24.3 HaNi-Halli