Miehillä ehjä esitys kotona
Julkaistu: 15.01.2019 00.00

Erinomaisen syyskauden pelannut FBC Turun kakkosjoukkue ei saanut pistepussiinsa lisätäytettä Mynämäestä, kun kotijoukkue SBS Wirmo kaatoi sen niukkamaalisessa kamppailussa lopulta osumin 5-2 (2-0, 0-2, 3-0).

Peli lähti wirmolaisittain mukavasti liikkeelle, kun Valtteri Sainio ampui jo ensimmäisessä vaihdossaan pallon turkulaisten verkkoon. Erän loppupuolella Mikko Laine tuplasi johdon ja kun oma pää maalivahti Aleksi Vainion johdolla piti, päästiin erätauolle kotijoukkueen komennossa.

Toinen erä oli kotijoukkueelta selkeästi heikompaa tekemistä. Keskimmäinen kaksikymppinen menikin Wirmolta juoksenteluksi ilman sen suurempaa tolkkua. Vierasjoukkue kiitti tästä ja kuittasi kahdella maalillaan pelin erän aikana tasoihin. Jälkimmäinen osumista tehtiin vielä varsin ikävästi 9 sekuntia ennen erätaukoa eli hyvällä syyllä voidaan puhua pukukoppimaalista, joka yleensä sytyttää maalin tehneen joukkueen seuraavaankin erään ilmiliekkeihin.

Wirmo kuitenkin paransi pelaamistaan päätöserään ja sai aikaiseksi pitkiäkin pallollisia jaksoja. Järkevöityneen tekemisen myötä pidettiin FBC Turku 2 melko vaarattomana ja kolmella lisämaalilla kaavittiin sijoituksen kannalta tärkeä voitto. Päätöserän maaleista vastasivat Mikko Laine, Valtteri Sainio sekä tyhjiin osunut Miro Portnoj. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kahden maalin mies Valtteri Sainio.

• Vaikka kolmosketju ei tällä kertaa saanutkaan täpliä maalisarakkeeseen, pelasi se todella hyviä pallollisia vaihtoja. Vainio oli maalissa loistava ottaen muutamia erittäinkin hyviä koppeja. Kaiken kaikkiaan tehtiin mitä tarvittiin, kommentoi ensimmäiseen ja kolmanteen erään tyytyväinen päävalmentaja Tero Tähtinen.

Seuraavaksi Wirmo kohtaa tulevana lauantaina kotisalissaan vaikeaakin vaikeamman Ruoskan. Siirtoikkunan umpeutuessa, saattaa kokoonpanoon tulla vielä muutoksia pikaisellakin aikataululla. Mahdollisesti tämä näkyy jo lauantain ottelussa.