C-tytöt SM-sarjaan
Julkaistu: 03.09.2018 00.00

Wirmon c-tytöt SM-sarjaan tänäkin vuonna.

C-tyttöjen hallitseva suomenmestari pelaa sm-sarjaa tänäkin vuonna. Paikka SM-sarjaan varmistui jännittävien käänteiden jälkeen lopulta lohkovoitolla ja siten suoralla paikalla sarjaan. Karsintoja pelattiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kahdella paikkakunnalla ja Wirmon tytöt ”arpa” oli heittänyt Jyväskylään.

Ensimmäinen vastus LASB aiheutti heti shokkihoitoa keltaisille pitämällä maalinsa puhtaana Wirmon vimmatusta yrityksestä huolimatta. Paikkoja pelissä oli alusta alkaen mielenmäärin mutta ehkä ensimmäisen pelin tuoma jännitys toi tiettyä hermostuneisuutta otteisiin ja peli meni puskemiseksi. Ja kun itse et tee niin yleensä vastustaja tekee. LASB teki sen ylivoimalla vain reilut pari minuuttia ennen ottelun loppua. Ei todellakaan sitä mitä lähdettiin tästä pelistä hakemaan. Jo Loistocupissa vaivannut tehottomuus pisti valmennuksen hyvin mietteliääksi. Periaatteessa peli kulki ihan hyvin, puolustuspää ja maalivahtipeli toimivat. Vain maalit puuttuivat.

Joten seuraavaan peliin Kokkolan Nibacosta vastaan lähdettiin muuttamatta juurikaan mitään oleellista yrittäen saada rentoutta peliin. Peli saikin aivan toisenlaisen alun kun pallo oli kokkolalaisten verkossa jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Enää ei maalin teko tökkinyt vaan peli päättyi 1-13 Wirmon voittoon. Ja kun illalla Erä Viikingit sai myöskin kokea LASB:n puolustusmuurin ottaen niukan ja meille onnekkaan 1-0 voiton, sunnuntain kolmansiin peleihin lähdettiinkin tilanteesta että suorasarjapaikka olikin yllättäen omissa käsissä lauantain tappiopelistä huolimatta.

Ottelu ErViä vastaan oli odotetun vauhdikas ja tasainen. Varsinkin ensimmäisessä erässä Helsinkiläisten ykköskenttä painoi pelin väkisin monta kertaa Wirmon maalille ja oltiin melkoisessa hädässä. ErVin maali suorastaan roikkui ilmassa ja niinpä erän loppupuolella ErVi meni johtoon maalissa todellisen huippuottelun pelanneen Juliana Kiurun pelastuksista huolimatta. Toisessa erässä peli alkoi kääntyä ja kolmas erä oli jo selkeämmin Wirmon joka vei ottelun 5-1 ja näin A-lohkon voiton tehtyjen maalien erolla.

Näin Wirmo pääsee puolustamaan viimevuotista, seurahistorian ensimmäistä, suomenmestaruutta. Tulevasta sarjasta voi jo nyt ennakoida todella tasaista. Marginaalit tulevat olemaan todella pienet ja helppoja pelejä ei sarjassa tule olemaan. Lisähaasteen tuo matkustaminen joka lisääntyy entisestään uusien paikkakuntien idästä päästyä mukaan sarjaan.