Wirmon vauhti ei riittänyt
Julkaistu: 05.11.2018 00.00

Edellisen ottelunsa Turussa hävinnyt SBS Wirmo ei onnistunut lauantain kotipelissään palaamaan voittojen tielle, kun vierailija SB Hirvensalo nappasi HaNilta voiton vahvan päätöserän turvin. Loppunumeroiksi kirjattiin 6-10 (4-3, 1-3, 1-4).

Avauserän alkajaisiksi näytti Wirmo jääneen täysin telineisiin. Vastustaja otti pallon haltuunsa ja mylläsi Wirmon päädyssä maalipaikkoja rakentaen. Erityisesti Hirvensalon liigaketju, jossa erityisesti entiset TPS-tähdet Jere Jokinen ja Lasse Paju tekivät peliä, tuntui olevan wirmolaisille ihan liikaa.

Vaikka avauserä numeroiden valossa lopulta Wirmolle menikin, oli peli kaukana kotijoukkueen parhaasta touhuamisesta. Huolimattomuus ja sen myötä lukuisat virheet sävyttivät ensimmäistä erää ja lopulta koko peliä.

Toisessa erässä Wirmo näytti karkaavan helposti voittoon. Peli kulki ja kahden maalin johtoasemassa oli paikat naulata ottelu jo ennen aikojaan. Mutta ei. Vastustaja päästettiin jälleen johtoon ja ote sekä momentum luisuivat Hirvensalolle.

Päätöserän alkuun Wirmon Mikko Laine tasoitti ottelun, mutta siihen ilonaiheet sitten loppuivatkin. Väsyneen oloinen Wirmo joutui pelaamaan lopun ilman päähän kolhun saanutta kapteeniaan, Henrik Rossia ja alun perinkin pieni kokoonpano kutistui entisestään. Vastustaja iski muutaman lisäosuman ja sekä virta että usko tuntui kotijoukkueen osalta lopahtavan. Loppuun vielä viiden minuutin alivoima ja vastustajalle kaksinumeroiset ylivoimalla täyteen ja homma oli aika lailla valmis.

• Kyllä meillä oli oma hetkemme siinä toisessa erässä tämä homma ratkaista. Pari tilannetta löysästi ja vastustaja sai jälleen avaimet kouraansa, pohti päävalmentaja Tero Tähtinen.

Hirvensalo pelasi mallikkaan ottelun, teki sovittuja asioita joukkueena ja viimeisteli viileästi hyvillä kudeilla tarvittavat osumat. Wirmo ei tällä kertaa tähän pystynyt ja niinpä pisteet menivät ansaitusti vierasjoukkueen laariin.

Helppoa ei tule seuraavassakaan pelissä, kun tämän viikon lauantaina KaKo saapuu visiitille. Säkylän ylpeys on saanut avausottelun katastrofin jälkeen pelinsä kulkemaan ja seilaa voittoputkessa kärjen tuntumassa. Muun muassa Wirmoa kylvettäneen SB Hirvensalon KaKo kaatoi näytöstyyliin. Wirmolla on tason nostamisen aika.