Edustuksen kausi jatkuu
Julkaistu: 05.03.2021 00.00

Edustuksen kausi jatkuu

Joulukuun alussa pysähtyi monen muun sarjan tavoin myös SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen Suomisarja. Keskeytys oli sarjaa johtaneelle joukkueelle suuri pettymys.

  • Tuli lähinnä tyhjä olo. Harmitti pelaajien puolesta, että taasko tässä vedetään matto jalkojen alta, kun jo viime kaudella jäivät odotetut nousukarsinnat pelaamatta. Kovin montaa kautta eivät pelaajat jaksa vain treenata nousukuvat silmissään, jos toiveet eivät missään kohdassa saa edes mahdollisuutta realisoitua, päävalmentaja Petri Seppinen miettii.

Helmikuussa Suomisarjan joukkueille kuitenkin väläytettiin valoa tunnelin päästä. Joukkueet saivat mahdollisuuden valita, miten kauttaan jatkavat. Vaihtoehtoina olivat Divarikarsinnat, Suomisarja jossakin muodossa tai kauden lopettaminen. Enemmistö joukkueista, Wirmo mukaanlukien, valitsi Divarikarsinnat.

  • Mukaan ilmoittautuneet 16 Suomisarjan joukkuetta jaettiin kahteen lohkoon. Näissä lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja eli 7 peliä per joukkue ja sen jälkeen molemmista lohkoista kaksi parasta pelaavat keskenään sarjanoususta. Mielestäni tämä sarjasysteemi on tähän tilanteeseen toimivin ja reiluin. Hienoa, että päästään ylipäätään vielä kolmen kuukauden tauon jälkeen pelaamaan ja kun siihen liitetään vielä noin isot panokset, niin onhan tämä mahtava homma, Seppinen myhäilee.

Wirmon kanssa samassa lohkossa pelaavat SC Wolves, Ilves, Salba, FoSu, Vehkalahden Veikot, Sudet SB Kouvolasta sekä Nokian KRP:n Akatemia. Seppinen ei osaa suoralta kädeltä nimetä, mitkä joukkueet paikan kahden joukkoon tulevat nappaamaan.

  • SC Wolves, Salba ja FoSu ovat tietysti meille näistä ne tutuimmat. Noista neljästä muusta on vaikea sanoa vielä mitään, vaikka syksyn sarjataulukoista käykin luonnollisesti selväksi, miten joukkueet ovat kauttaan vetäneet. Sudet johti omaa lohkoaan, me omaamme ja FoSu, Ilves, KRP Akatemia sekä Salba olivat aivan kärkikahinoissa, VehVe sekä Wolves keskivaiheilla. Tiukat pelit näistä tulee joka tapauksessa.

Seppistäkin mietityttää kuitenkin tämän hetkinen koronatilanne.

  • Kun muutama viikko takaperin ilmoittauduimme kevään karsintapeleihin, näytti tilanne paljon paremmalta. Nyt Suomi on taas ottanut tartuntamäärissä takapakkia. Pyrimme kuitenkin itse joukkueen kanssa mahdollisimman vastuulliseen toimintaan tartuntojen estämiseksi. Teemme omalta osaltamme asiat mahdollisimman hyvin. Kuten muut sarjat ovat osoittaneet, ei sekään kuitenkaan välttämättä riitä.

Mynämäkeläisten karsintasarja alkaa perjantaina 5.3. kotipelillä SC Wolvesia vastaan ja jatkuu heti sunnuntaina 7.3. kun HaNille saapuu Ilves.

  • Emme vallitsevista olosuhteista johtuen saa ottaa peleihin yleisöä, mutta striimaamme ottelut, jotta kannattajamme pääsevät mukaan poikien karsintamatkalle. Maksutonta striimiä pystyy seuraamaan täältä . Toivottavasti saamme haastavista ajoista huolimatta luotua sekä faneille että pelaajille kunnon karsintakevään meininkiä niin kotikatsomoihin kuin kaukaloonkin, joukkueenjohtaja Matti Vira kertoo.

Perjantaina 5.3. 19.00 SBS Wirmo - SC Wolves

Sunnuntaina 7.3. 15.00 SBS Wirmo - Ilves


Seuran uusimmat