Wirmolle voitto viime hetkien maalilla
Julkaistu: 22.03.2021 00.00

Vaikka aika harvoin otetaankin salibandyottelusta täydet pisteet johtamalla peliä vain vajaan sekunnin verran, osoitti Wirmo kotipelissään, että se on mahdollista, kaatamalla kuopiolaisen VehVen maalein 10-9 (1-4, 4-1, 5-4).

Ottelun avauserä oli VehVen näytöstä. Fyysinen ja kokenut vierasjoukkue vyörytti näytöstyyliin vaarallisia hyökkäyksiä huolimattoman Wirmon maalille ja tolppien välissä urakoinut Aleksi Vainio sai ensiminuuteista alkaen reippaan hien pintaan. Vaikka VehVe ei kuudennella minuutilla tuomitusta rangaistuslaukauksestaan onnistunutkaan maalitiliään avaamaan, iski joukkue ensimmäisen erän aikana pallon täysin ansaitusti neljä kertaa Wirmon häkkiin, kotijoukkueen onnistuttua maalinteossa vain kertaalleen. 1-4 vierasjohto ja vaatimaton peliesitys ei lupaillut kovin suuria toiseen erään.

• Tämä tuntuu nyt olevan meillä jostain syystä näissä karsintapeleissä tapana. Ensimmäiset erät menevät järjestäen kaikki enemmän tai vähemmän ohi. Syksyn sarjapeleissä taas olimme avauserissä erittäinkin hyviä. Mystinen juttu. Yritämme tähän saada ensi viikonlopun otteluihin parannusta, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen pohti.

Jos VehVe sai erityisesti avauserässä sotkettua Wirmon pakkaa korkealla ja aktiivisella karvauksellaan sekä suoraviivaisuudellaan, oli toisessa erässä Wirmon vuoro ottaa kuskin paikka ja iskeä palloa reppuun. VehVen nippu puhkottiin helpon näköisesti ja maalipaikkoja luotiin reippaasti useampaankin osumaan. Vaikka vierasjoukkue kertaalleen onnistuikin, oli erä täysin Wirmon ja lähtökohdat kolmanteen erään näyttivät kotijoukkueen kannalta vähintäänkin erinomaisilta, vaikka siihen tasatilanteessa lähdettiinkin.

Kolmannen erän alkajaisiksi nämä lähtökohdat olikin jälleen kahdella vierasmaalilla laitettu uusiksi. Wirmo oli jälleen takaa-ajoasemassa pari osumaa jäljessä. Samu Lehdon ja Jere Harejan maaleilla Wirmo punnersi kuitenkin pelin tasoihin, kun kellossa oli peliaikaa jäljellä noin kahdeksan minuuttia. Sitten siirtyi VehVe johtoon ja taas Lauri Eloluodon sisäkierteinen kaukokuti tasoitti pelin. Kun minuuttia ennen täyttä aikaa VehVe siirtyi jälleen johtoasemaan, alkoi jo näyttää wirmolaisittain melkoisen totiselta. Koko ottelun takaa-ajajana ollut kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla mylläten. Kunnon paikoille ei vain tunnuttu pääsevän ja sekunnit kellossa etenivät turhan nopeasti.

Seitsemän sekuntia ennen päätössummeria vierasjoukkueen sitkeä puolustus unohti kuitenkin Wirmon Timi Kosken yksin maalinedustalle ja tämä onnistui nostamaan maalin takaa tulleen Jere Harejan syötön pussiin ohi voimattoman VehVe-vahdin. Riemukas tasoitusmaali antoi olettaa jatkoaikaa.

Maalin jälkeisestä aloituksesta meinasi vielä VehVe-hyökkääjä päästä laukaisupaikalle selkeästi sovitun kuvion jälkeen, mutta pallo ajautuikin Antton Koskelle, jonka pitkä roikkupallo omasta päästä nousi VehVe-maalivahti Henri Forsblomin käsiin. Tämä ei kuitenkaan saanut palloa vangittua ja ahneesti tilanteen lukenut Juho Kuutsa pääsi neppaamaan käsistä pudonneen pelivälineen maaliin, kun pelikello näytti lukemia 59.59. Huikea lopetus innosti wirmolaiset voitonjuhliin ja kun ottelun viimeinenkin aloitus oli pelattu, voitiin todeta, että SBS Wirmo johti ottelua vajaan sekunnin ja tienasi tällä täydet sarjapisteet. Ottelun hahmo oli viimeisen sekunnin voittomaalilla hattutemppunsa viimeistellyt Juho Kuutsa.

• Vaikka emme kokonaisvaltaisesti taaskaan onnistuneet sovituissa asioissa, voidaan sanoa, että kyllä pojat osoittivat sitkeytensä ja uskonsa tuossa ottelun aikana useampaan kertaankin. Varsinkin tietysti lopussa, olihan tuo viimeinen minuutti legendaarinen. Tärkeät pisteet eli vielä me rimpuilemme mukana, tuumaili Seppinen ottelun päätyttyä.

Ensi viikonloppuna Wirmo kohtaa vielä vierasotteluissa Nokian KRP:n Akatemian ja Kouvolan Sudet. Näiden otteluiden jälkeen katsotaan sarjataulukosta, riittivätkö Wirmon rahkeet jatkopeleihin.