B tyttöjen kausi 2020-2021
Julkaistu: 11.05.2021 00.00

B tyttöjen kausi 2020-2021

B tyttöjen kausi polkaistiin käyntiin mielenkiintoisesti, kun edelliseen kauteen verrattuna valmennukseen tuli isoja muutoksia. Uutena päävalmentajana aloitti Marko Aalto, lisäksi valmennukseen uutena kasvona tuli Miro Portnoj. Viime kaudelta jatkoi tytöille jo valmiiksi tuttu Riku Niemi. Uusi valmennustiimi oli valmiina, joten valmistautuminen kauteen voitiin aloittaa…

Pelaajapuolella nähtiin myös vaihtuvuutta kun pitkään tuhoa kylvänyt kolmikko Olivia Pietilä, Emilia Pietilä ja Eerika Koski aloittivat valmistautumisen ensimmäiseen Fliiga kauteen FBC Loiston paidassa. Tytöt olivat myös valmiina pelaamaan Wirmo paidassa, mutta keskeytyneen kauden takia heitä ei valitettavasti päästy Wirmo nutussa näkemään. Tämä tarkoitti sitä, että pelaajamäärä pieneni, mikä antoi nuoremmille mahdollisuuksia päästä mukaan ja katsomaan mihin oma taso riittää.

Kauteen valmistautuminen sujui olosuhteisiin nähden hyvin ja SM-karsintoihin lähdettiin luottavaisin mielin. Kovatasoisesta Loisto Cupista tytöt hakivat itselleen pronssiset mitalit kaulaan. Tämä oli todella kova suoritus, varsinkin kun pelasimme koko turnauksen hyvin pienellä rosterilla. Karsintaviikonloppuun saimme todella iskukykyisen joukkueen jalkeille ja omista C tytöistä nostimme seitsemän pelaajaa mukaan ryhmään. Laadukkaasti reenattu kevät ja kesä antoivat hyvän pohjan ottaa nuorempia mukaan, koska tiesimme että tytöt ovat hyvässä kunnossa.

Karsintapeleissä ensimmäisenä vastaan asettui Porin Karhut. Alkutärräämisen jälkeen alkoi peli pikkuhiljaa toimimaan ja aloimme laittamaan palloa häkkiin tarvittavalla tehokkuudella. Selvä voitto meille ja sitten alkoi valmistautuminen illan pääotteluun SB-Prota vastaan. Tankkaus ja valmistautuminen hoidettiin tyylikkäästi ja olimme valmiina taistelemaan SM-paikasta. Homman nimi oli selvä, voittaja SM-sarjaan ja häviäjä sunnuntain karsintaotteluun. Äärimmäisen tasainen ottelu ja maalit olivat tiukassa, joten varsinaisen peliajan 2-2 tilanteesta voittomaalikilpailuun. Pientä taktikointia, valmennukselta muutama vinkki rankkarivetäjille ja juhlinta oli valmis. B TYTÖT SM-SARJAAN!

Itse sarjaa ehdimme pelaamaan kahdeksan ottelun verran. Tuloksena kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Runkosarjan kakkostila hallussa ja pelit keskeytettiin… Tästä alkoi kuukausia kestävä piinaava aika, kun varmaa tietoa pelien jatkumisesta ei ollut. Loppujen lopuksi kausi lyötiin pakettiin ja näin päättyi myös 03 ikäisten aikakausi B tytöissä. Valmistautuminen ensi kauteen on jo aloitettu ja tulemme entistä vahvempana takaisin!

Iso kiitos kaikille mukana olleille ja toivottavasti ensi kaudella saa taas tulla sankoin joukoin hallille seuraamaan tyttöjen otteita. Kiitos ja kumarrus!