Edustukselle maalin kotitappio
Julkaistu: 10.11.2021 00.00

SBS Wirmo sai sunnuntaina HaNille vieraakseen sarjassa tasapisteissä olevan keravalaisen Blackbirdsin. Vaikka Wirmo tällä kertaa onnistui saamaan pelinsä liikkeelle jo avauserästä sen suurempia etumatkoja antamatta, oli vastustaja lopulta huolellisempi ja vei pisteet mennessään 5-6 (2-2, 3-2, 0-2) lukemin.

Avauserään molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti. Wirmolta maaliverkkoja pöllytti Miro Portnoj, jonka lavasta lähtivät molemmat maaliin tiensä löytäneet pallot. Kaiken kaikkiaan vastustaja onnistui molemmissa päissä paremmin, vaikka tasalukemissa tauolle lähdettiinkin. Wirmolla tuntui olevan tarve pelata palloa väkisin maalin takatolpille herkuttelupaikkoihin, eikä pelivälinettä lopulta saatu toimitettua maalia kohti erässä kuin viisi kertaa.

Toisessa erässä mentiin samaan tyyliin. Wirmon maalissa pelannut Aleksi Vainio oli huomattavasti työllistetympi kuin vastustajan meritoitunut veräjänvartija Sami Nykänen. Maaleja kotijoukkue toki teki tähän erään yhden vierailijoita enemmän, vaikkei se varsinaisesti pelin kuvasta kerrokaan. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Joel Varjonen, hattutemppunsa valmistellut Miro Portnoj sekä alivoimalla johtomaalin kihauttanut Jere Hareja.

Päätöserässä ei maaleja enää kotijoukkueen toimesta nähtykään. Vastustaja onnistui kahdesti, puolusti huolellisesti ja noukki maalin marginaalilla arvokkaat sarjapisteet mukaansa. Kaiken kaikkiaan wirmolaisten tekemisestä ottelusta jäi hieman puolittainen kuva. Pallolliseen peliin vaadittavaa kärsivällisyyttä ei tällä hetkellä tunnu oikein löytyvän ja vastaavasti oman pään pelaaminen on aivan liian huolimatonta.

• Meiltä puuttuu tällä hetkellä pelirohkeus ja monipuolisuus pelaamisesta. Pelaajien itseluottamus on alhaalla, eikä oikein päästä siihen omaan parhaaseen peliin kiinni millään. Pelaaminen on tuskaista ja varovaista, päävalmentaja Petri Seppinen näki.

Toki Seppinen antoi kunniaa myös hyvin pelisuunnitelmaansa noudattaneelle vierasjoukkueelle.

• Ei noilla otteilla selitellä tappioita, kentällä on aina vastustaja, joka omalla tekemisellään vaikeuttaa meidän tekemistämme. Nyt tässä on vaan valmennuksella peiliin katsomisen paikka, jotta me saadaan revittyä näistä pelaajistamme se oma paras irti joka kerta. Parempi tulos tulee vain kovan työn kautta. Potentiaalia kyllä on, Seppinen uskoi.

Seuraavaksi Wirmon edustuksen potentiaalia mittaa tulevana lauantaina Mosahallilla nuori ja taitava EräViikingit Akatemia.