Wirmo Suomisarjan kärkeen
Julkaistu: 10.03.2022 00.00

Puimureiden kokoonpano on viime pelien välillä elänyt kovastikin, mutta hyvä vire tuntuu säilyvän. Peräkkäisten voitettujen otteluiden määrä venähti jo seitsemään, kun Grankulla IFK kaatui kotikentällään tiistai-illan ottelussa Kauniaisissa maalein 4-6 (1-2, 0-3, 3-1).

Avauserä oli vierasjoukkueen näkökulmasta heikkoa tekemistä. Edellisen ottelun erinomaisesta pallollisesta tekemisestä ei ollut jäljellä kuin muisto, kun joukkue hukkaili palloa huolimattomuuteen ja hätäisiin ratkaisuihin. Toki vastustajakin oli pykälän tai jopa pari parempi kuin edellinen, mutta myöskään oma tekeminen ei ollut toivotulla tasolla. Wirmo onnistui kuitenkin Joonas Sukarin ja Henri Hakalan toimesta iskemään pallon pari kertaa Granin maaliin. Sukarin maali oli ylivoimamaali. Kotijoukkueen ainoa osuma tehtiin rangaistuslaukauksesta.

Toisessa erässä Wirmo paransi otteitaan huomattavasti. Pallosta ei ollut niin kiirettä luopua ja oma pää pelattiin melkoisesti tarkemmin. Erä menikin vieraille puhtaasti 3-0. Maaleista vastasivat Henrik Rossi, Jonni Oikarinen sekä Tomas Alivuotila.

Kolmannen erän alkajaisiksi Tino Pietilä onnistui ylivoimalla ja peli näytti kulkevan mukavasti wirmolaisnuotitusten mukaisesti. Ote kuitenkin hieman karkasi ja vastustaja pääsi iskemään kolme kavennusosumaa. Viimeisen kymmenen minuutin aikana homma oli kuitenkin jälleen tiukemmin hallussa, eikä ihan viimeistä loppukiriä Wirmon onneksi nähty. Arkireissun vierasvoitto maistui makealta, vaikkei se tällä kertaa tyylipuhtaimmalla tavalla tullutkaan.

• Alku oli heikkoa, välissä paransimme ja lopussa meinasimme hiukan hölmöillä. Ei ollut pelinä meiltä ihmeellinen, mutta minusta osittain syynä on kotijoukkueen hyvä pelaaminen. Kaksi joukkuettahan siellä kentällä kuitenkin touhuaa, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen tuumi.

Wirmolaisten suurimpana onnistujana voidaan pitää maalissa pelannutta Elmeri Laaksoa, joka selvisi iltapuhteestaan niin sanotusti kuivin jaloin. Voittonsa myötä Wirmo kasvatti tosiaan voittoputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi, kun runkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran. Hyvän jaksonsa ansiosta joukkue on noussut sarjan kärkeen. Divarikarsintapaikka on joukkueen omissa käsissä.

• Lähdemme huomenna perjantaina Forssaan ja sitten ensi viikon sunnuntaina pelataan vielä kotona runkosarjan viimeinen ottelu Losbia vastaan. Aika isoja pelejä. Mahtavaa olisi päästä vaikean kauden jälkeen vielä kevään ratkaisupeleihin. Siitä lähdetään, Seppinen kommentoi.