T18 nappasi paikan SM-sarjasta
Julkaistu: 31.10.2022 17.33

T18 nappasi paikan SM-sarjasta

SBS Wirmon T18-joukkue selvitti tiensä tälläkin kaudella ikäluokkansa SM-sarjaan. Kesällä rajusti uudistunut joukkue lähti karsintasarjaan kapealla rosterilla, omaan tekemiseensä luottaen. Karsintasarja pelattiin samalla systeemillä kuin viime kaudella. Wirmon lohkossa oli viisi joukkuetta, jotka pelasivat kaksinkertaisen sarjan turnausmuotoisena. Sarjasta kolme parasta pääsi SM-sarjaan ja kaksi viimeistä jatkaa pelejään ykkösdivisioonassa.

Kolmen ensimmäisen turnauksen jälkeen tilanne oli Wirmon kannalta haastava. Kuudesta pelistä oli kasassa vain 4 pistettä ja kotiturnauksesta oli pakko saada iso pistepotti, jotta paikka SM-sarjaan varmistuisi. Viimeisestä paikasta taisteli Wirmon kanssa Steelers. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjan kovimman hyökkäysosaston omaava Northern Stars. Wirmo pystyi vastaamaan helsinkiläisten tehokkaaseen viimeistelyyn ja lopussa tehdyt kaksi maalia ilman maalivahtia takasivat ottelusta Wirmolle tärkeän yhden pisteen. Kun Wirmon kanssa viimeisestä SM-paikasta taisteleva Hämeenlinnan Steelers hävisi oman pelinsä lohkon voittaneille EräViikingeille, oli panos viimeiseen otteluun Steelersiä vastaan selkeä. Wirmo voitolla SM-sarjaan, kaikilla muilla tuloksilla ykkösdivisioonaan.

Hyvin ailahtelevasti läpi karsintasarjan pelannut T18-joukkue kuitenkin näytti todellisen tasonsa siinä kaikkein tärkeimmässä paikassa. Pelin alusta asti oli selvää, että nyt pelataan kauden parasta peliä ja se alkoi pelin edetessä näkymään myös tulostaululla. Loppulukemat 8-1 kotijoukkueelle eivät jättäneet jossiteltavaa ja näin ollen wirmolaiset varmistivat jälleen paikkansa SM-sarjassa.

  • Läpi karsintasarjan emme pystyneet pelaamaan samassa turnauksessa kahta hyvää peliä, joten viimeisen turnauksen ensimmäinen hyvä ottelu nostatti hieman ajatuksia, että pystytäänkö yhtä hyvään tai jopa parempaan viimeisessä ja ratkaisevassa pelissä. Tytöt kuitenkin näyttivät henkisen vahvuutensa ja pystyivät tekemään parhaan suorituksen paikkaan, missä paineet olivat kovimmillaan, kommentoi pelaajiensa otteisiin tyytyväinen päävalmentaja Miro Portnoj.

Portnojlla oli selkeä näkemys siitä, miksi Wirmon T18-joukkue vaikeidenkin vaiheiden jälkeen onnistui tavoitteensa saavuttamaan.

  • Kolmen ketjun tehot, tiivis puolustus ja loistava maalivahtipelaaminen takasivat tärkeän voiton ja näin ollen ansaitun paikan SM-sarjaan. On ikäryhmä mikä tahansa, Wirmon tyttöjoukkue kuuluu SM-sarjaan. Se on aiemmillakin kausilla nähty. Olen äärimmäisen ylpeä pelaajista. Toki täytyy muistaa että kokonaisuutena ei olla vielä pelillisesti siellä mihin pystymme, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Samoilla linjoilla oli myös joukkueen kapteeni, U17-maajoukkuepelaaja Emma Palkèn.

-Alkusarjan pelaaminen ei ollut kokonaisuutena meiltä kovinkaan tasokasta. Eipä meillä toisaalta vielä ollut paljon alla yhteisiä harjoituksiakaan, kun porukka uusiutui aika tavalla. Joissakin peleissä oltaisiin varmasti pystytty parempaan, mutta jokin sitten mätti, eikä päästy aivan omalle tasollemme. Alkusarjan viimeinen turnaus sai kyllä hymyn huulille, kun pelit olivat koko joukkueelta laadukkaita ja taistelimme itsemme SM-sarjaan. Töitä on kuitenkin tehtävä vielä paljon.

T18 SM-sarja alkaa Wirmon osalta tämän viikon lauantaina HaNi-hallissa klo 15.00 ja vastassa on sarjaan jälleen ennakkosuosikkina lähtevä, viime kauden finaalivastustaja ja hallitseva mestari Tampereen Classic.