Tosipelien äärellä
Julkaistu: 19.11.2022 16.53

SBS Wirmon T21-joukkue selvitti tiensä syksyn alkusarjasta ylempään jatkosarjaan voittaen kaikki viisi ottelua tyylipuhtaasti. Maaliero 45–10 kertoo wirmolaisten kovasta maalinälästä sekä puolustuksen ja maalivahtipelaamisen kurinalaisuudesta. Ylempi jatkosarja koostuu kahdeksasta kovasta joukkueesta, jotka pelaavat kaksi kertaa jokaista joukkuetta vastaan. Kovat pelit siis alkavat ja jokaisesta pisteestä pitää taistella.

Wirmo kohtasi viime lauantaina 12.11. kotonaan Tampereen ylpeyden, Classicin. Vierasjoukkue oli alkusarjassa eri lohkossa, joten kohtaaminen oli tälle kaudelle ensimmäinen. Valmentaja Juha-Matti Henriksson piti Classicia ennakkoon yhtenä sarjan kovimmista joukkueista, jossa on taitava valmennus ja paljon viime kauden T18-sarjan suomenmestareita, ja se myös näkyi kentällä.

Kotijoukkue pyrki nostamaan tasoaan alkusarjasta, koska tiedossa oli kuluvan kauden kovin ottelu tähän mennessä. Wirmo aloitti maalitehtailun ja ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen taululla komeili pienoinen johto, kun Ida Ojala ja Noora Laine onnistuivat. Pallotaitava Classic onnistui kaventamaan alle minuutin päästä Wirmon toisesta osumasta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue sai nauttia kahdesta ylivoimasta, mutta tuloksetta.

Joukkueet pitivät vuorotellen palloa hallussaan, mutta peli pysyi vähämaalisena. Tilastojen valossa toinen erä oli täysin keltaisten. Sara Koski nollasi maalissa vierasjoukkueen rangaistuslaukauksen ja Olivia Oikarinen kasvatti kotijoukkueen johtoa jo 3–1:een.

Viimeiset 20 minuuttia saivat pelaajien jalat liikkeelle toden teolla, kun pallo liikkui päästä päähän. Wirmolle ensimmäinen puolisko kolmennesta erästä oli painajaismainen, koska omista paikoista ei onnistuttu suurentamaan johtoa, ja Classic onnistui tekemään pomppupalloista maaleja. Tilanne oli 3-3, kun lähdettiin pelaamaan viimeistä ja ratkaisevaa kymppiä. Kaksi minuuttia ennen loppua Emilia Kurppa painoi laukauksensa takakulmaan rohkean haaston jälkeen, ja Wirmo sai näin lisävarmuutta pelaamiseen. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun Classic tasoitti maalin edestä, ja oltiin taas jännittävässä tilanteessa. Jokaisesta harhautuksesta, laukauksen peitosta ja onnistuneesta syötöstä hurrattiin, koska ottelu oli hyvin pienistä asioista kiinni.

Kovan karvauksen päätteeksi keltaiset saivat taas johtoaseman, kun Ronja Niemi tarjoili Emilia Kurpalle ajassa 59.13. Kurppa kantoi sankarinviittaa, koska hän viimeisteli hattutempun tyhjään maaliin vielä neljä sekuntia ennen loppua. Kotijoukkue pääsi nostamaan kädet kattoon, kun mukaan tarttui 6–4-voiton ansiosta täydet kolme pistettä. Parhaana pelaajana palkittu Kurppa oli tyytyväinen joukkueensa näyttöihin.

- Pelin loppu näytti hyvältä, ja onneksi saatiin taisteluasennetta kehiin ja tehtyä tarvittavat maalit.

Tänään lauantaina 19.11. on wirmolaisten vuoro suunnata pohjoiseen OFBC:n vieraaksi. Viime taistelu näiden joukkueiden välillä oli kauden avaus, ja siksi tulevasta pelistä voi odottaa varmempaa ja rennompaa näytöstä kummaltakin joukkueelta. Henriksson on valmis oululaisten yllätyksiin.

- Tasainen ja taktisesti hyvä joukkue vastassa. Oulusta saattaa monelle joukkueelle olla vaikea saada pisteitä mukaansa, koska heidän kotietunsa on erilainen muihin verrattuna.

Sarjasta tulee kovatasoinen. Usean joukkueen kanssa Wirmo on paininut monena kautena pudotuspeleissä asti, joten wirmolaiset ovat valmiita tekemään kaiken tarvittavan pisteiden eteen. Henriksson pitää kovimpana näytönpaikkana ErViä vastaan pelattavia pelejä.

- ErVi voitti alkusarjan toisen lohkon ja joukkue on materiaaliltaan laaja ja taitava. ErVi on käyttänyt kovissa alkusarjan peleissä liigavahvistuksia, joten panostusta löytyy myös tähän sarjaan. Taitava valmennus tekee sarjan ennakkosuosikista vielä vaarallisemman.

T21-joukkueen seuraava kotipeli on 27.11. HaNilla klo 18. Tervetuloa kannustamaan!