Edustus lannisti Sudet HaNilla
Julkaistu: 21.11.2022 09.14

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue sai lauantaiseen Suomisarjaotteluunsa vieraaksi Sudet SB:n Kouvolasta. Sarjakutonen ei pysynyt tällä kertaa sarjakärjen vauhdissa ja niinpä kotivoitto kirjattiin lopulta Wirmolle lukemin 15-3 (4-0, 2-2, 9-1).

Wirmolla oli riveissään joukkueelle mieluisa paluumuuttaja, kun puolustuksen pallotaituri Henrik Rossi oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella pukeutunut Puimureiden keltamustaan peliasuun. Rossin ketju olikin hyvin esillä heti avauserässä, kun oikea laitahyökkääjä Eemil Isolauri avasi kahdella osumallaan kotijoukkueen maalihanat. Matias Hakamäki ja Henri Hakala onnistuivat myös avauserässä kertaalleen. Susillakin oli ensimmäisellä kaksikymppisellä omat paikkansa, mutta pääasiassa Wirmon maltillinen pelaaminen piti vastustajien maalipaikat vähissä ja maalissa pelannut Elmeri Laakso hoiti loput.

Juho Nissi iski toisen erän alussa taululle jo 5-0. Loppuerä olikin selkeästi ottelun heikointa Wirmoa. Sudet muuttivat pelaamistaan ja pelasivat tiiviimpänä tehden Wirmon avaamisesta vaikeampaa. Samalla selkeä johtoasema teki wirmolaisten pelaamisesta huolimattomampaa, eikä peli ollut avauserän tasolla. Wirmo pääsi erän aikana kahdesti yrittämään maaleja rangaistuslaukauksista, mutta sekä Henri Hakala että Timi Koski epäonnistuivat yrityksissään. Wirmo teki kuitenkin erässä yhteensä kolme maalia, joista kaksi vastustajan maaliin ja yhden omiin. Erä lopulta tasan 2-2.

Kolmannessa erässä kotijoukkue napsutteli palloa tasaiseen tahtiin Susi-veskareiden selän taakse. Peli oli huolellisempaa ja palloa maltettiin kierrättää lavasta lapaan. Pelattiin syvälle vastustajan päätyyn, kierrätettiin toiselle puolelle, pudotettiin puolustajille ja lopulta iskettiin maaliin. Wirmo leipoi erään peräti yhdeksän lisämaalia vastustajan yhtä vastaan ja tylytti valotaululle reippaat 15-3 voittolukemat.

• Keskimmäisessä erässä emme olleet parhaimmillamme, mutta kokonaisuutena jälleen ehjä ja tehokas esitys. Oma pää pitää tällä hetkellä varsin mukavasti ja hyökkäyssuuntaan olemme laajalla rintamalla jatkuvasti vaarallisia. Onnistumisia tulee ja nuori joukkueemme saa uskoa omaan tekemiseen, päävalmentaja Petri Seppinen kehui.

Seppinen oli ilahtunut myös kentälle palanneen Henrik Rossin esityksestä.

• Rossi teki taas mitä tahtoi. Kaveri tuntuu hassuttelevan vastustajan pelureita mielensä mukaan. Erinomainen vahvistus meille. Kuten tolppien väliin napattu Santanenkin, kommentoi Seppinen viitaten samalla UHV Bullsista Wirmoon siirtyneeseen maalivahti Tero Santaseen, joka ei vielä ollut mukana ottelukokoonpanossa.

Ainoastaan yleisömäärä jäi hieman Seppistäkin kalvamaan. Lehtereillä oli murskavoittoa todistamassa vain 110 silmäparia.

• Pojat pelaavat tällä hetkellä sellaista salibandya, että sitä toivoisi saapuvan ainakin tuplaten väkeä katsomaan. Kolmeen edelliseen peliin olemme tainneet tehdä joku 40 maalia eli ainakaan viihdyttävyydestä homma ei ole kiinni.

Seuraavaksi sarjakärjessä jatkava SBS Wirmon miesten edustusjoukkue pelaa HaNilla heti ensi lauantaina, kun kärkikamppailussa vastaan asettuu lahtelainen Pelicans.