Kovien pelien kevät
Julkaistu: 24.03.2023 15.18

Kovien pelien kevät

SBS Wirmo Akatemia onnistui saavuttamaan toisen sijan naisten 1. divisioonassa ja sai näin pääsylipun divarikarsintoihin. Ensimmäistä kertaa Wirmon historiassa naisten edustuksella on mahdollisuus nostaa joukkue naisten pääsarjaan. Naisten liigan B-lohko muuttuu Divariksi sarjajärjestelmän muutoksen myötä.

Akatemian menestys runkosarjassa oli huippua, kun joukkue voitti eniten pelejä ja päästi vähiten maaleja. Kapteeni Nea Kiuru oli ylpeä joukkueensa esityksistä, mutta jossiteltavaa jäi: ”Tavoite oli ykkössija, mutta on kiva silti jatkaa pelejä, kun on kunnon panos. Kausi oli nousujohteinen ja toivon sen jatkuvan vielä näissä viimeisissä peleissä.”

Toinen sija toi Akatemialle vastustajaksi Lahden Pelicansin. Sarja käydään paras kolmesta -menetelmällä, eli pääsy divariin vaatii kaksi voittoa. Juha-Matti Henriksson odottaa tiukkaa sarjaa: “Varmasti edessä on kauden kovimmat ottelut ja sarja tulee vaatimaan meiltä parasta esitystä. Vastustaja on taitava maalinteossa ja omaa muutaman nuorten maajoukkuepelaajankin. Keskitymme kuitenkin omaan tekemiseen ja kolmella ketjulla pyrimme kääntämään homman meille.”

Lauantaina 25.3. on syytä saapua HaNi-hallille, koska luvassa on laadukasta playoff-salibandya koko päivän. Pilliin vihelletään ensimmäistä kertaa klo 12, kun T21 kohtaa puolivälierässä PSS:n. Akatemia aloittaa taistonsa klo 15 ja miesten edustus kamppailee paikasta divariin klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan!