C2-poikien yhteisjoukkue SM-sarjaan
Julkaistu: 27.08.2018 00.00

SBS Maskun ja SBS Wirmon C2-poikien yhteisjoukkue pelasi viikonloppuna ensimmäiset viralliset yhteiset pelinsä ikäluokkansa SM-karsinnoissa Porissa ja saavutti otteillaan suoran paikan alkavan kauden SM-sarjaan.

Urakka alkoi lauantaiaamuna SPV:tä vastaan. Liigaseuran poikajuniorit olivat SBS Masku/SBS Wirmon pelaajille uusi tuttavuus. Joukkue oli hereillä alusta asti ja pääsi johtoon jo toisella peliminuutilla. Pelin hallinnasta huolimatta viimeistely oli tahmeaa ja seinäjokelaisporukka pystyi roikkumaan pelissä mukana, vaikka Masku/Wirmo ottelussa jo 3-1 johtoon karkasikin.

SPV onnistui päätöserässä viimeistelemään hyvällä prosentilla ja käänsi lopulta ottelun 3-4 voitokseen, hankaloittaen Masku/Wirmo joukkueen SM-sarjapaikan tavoittelua. Masku/Wirmo ei ollut tässä pelissä parhaimmillaan. Runsas laukausmäärä ei auttanut, vetojen suuntauduttua ohi, yli, tolppiin, maalivahdin varusteisiin ja vastustajan uhrautuviin peittoihin. Jännitys näkyi puristamisena ja yksinäisenä puskemisena.

Toisessa pelissä vastustajana oli GrIFK Kauniaisista. Tässäkin pelissä joukkue hallitsi alusta asti ja onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran kuudennen minuutin kohdalla. Ajoittain nihkeästä pelistä huolimatta onnistumisia tuli tasaisesti läpi ottelun ja tuloksena selkeä 2-6 voitto. Kun vielä lauantain päätteeksi Karhut voittivat SPV:n, oli selvää, että sunnuntain päätöspelissä lohkovoitto ja sen kautta suora SM-sarjapaikka olisi Masku/Wirmon omissa käsissä.

Sunnuntaina lähdettiin kohtaamaan turnauksen isäntäjoukkue Karhut Porista. Panoksena oli karsinnan lohkovoitto ja suora SM-sarjapaikka. Lauantain ajoittain sekava peli oli pyyhitty pois mielistä ja kentälle astui taistelutarmoa täynnä oleva joukkue. Viimeistely ei monista maalipaikoista huolimatta onnistunut ensimmäisessä erässä ja Karhut onnistui pääsemään erän lopussa 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Masku/Wirmon keskittyminen ja suunnitelma karkasi hetkeksi laukalle, mutta erätauolla saatiin jälleen pelaaminen kuosiinsa.

Karhut jäähyili toisen erän puolivälissä ottaen kolme rangaistusta kymmenen minuutin sisään. Tämä käytettiin hyödyksi ja toiselle erätauolle lähdettiin 1-2 johdossa. Toisessa erässä ei montaa Karhujen laukausta nähty ja Masku/Wirmon pelaaminen oli erittäin hyvin raiteillaan.

Heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla onnistuttiin maalinteossa ja erän puolivälissä ero kasvatettiin jo kolmeen maaliin. Karhut aloitti armottoman takaa-ajon, mikä tuotti kavennuksen ylivoimalla ilman maalivahtia minuutin ennen loppua. Kovasta yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei enää nähty ja näin 2-4 voitolla otettiin karsintalohkon voitto ja suora SM-sarjapaikka.

Helpolla se ei tullut, mutta sen on joukkue ja valmennus tiennyt alusta asti. Tasoerot pienenevät ja pelurit kehittyvät koko ajan joka joukkueessa. Nyt on kuitenkin ensimmäinen tavoite saavutettu ja päästään taistelemaan parhaiden joukossa.