B-tytöt SM-sarjaan
Julkaistu: 29.08.2018 00.00

SBS Wirmon B-tytöt ansaitsivat menneenä viikonloppuna paikan kymmenen armoitetun joukkoon, kun ikäluokan SM-karsinnat pelattiin kahdella paikkakunnalla.

Wirmottaret oli arvottu Seinäjoelle kolmen joukkueen lohkoon, jossa vastaan tulivat Loisto Cupissa jo kertalleen kohdatut Classic Tampereelta ja SB Pro Nurmijärveltä.

Lohkon voittajalle oli tarjolla suora pääsy jatkoon, joten molemmissa otteluissa oli suuret panokset lohkon jatkon kannalta.

-Yhden viikonlopun karsinta määrittää kauden kuvaa koko joukkueen toimintaan aivan valtavasti, joten toki varmasti se hieman etukäteen jännittikin. Tiedämme kuitenkin, että meillä on ikäluokassa erinomainen joukkue, joten lähdimme peleihin varsin itsevarmana, valmentaja Juha-Matti Henriksson kertoi joukkueen tunnelmista pelien alla.

Avauksessa vastassa oli Classic, jota vastaan pelissä tosiaan näkyi tiettyä hermostuneisuutta. Omaan pelirytmiin ei meinattu päästä käsiksi koko ottelun aikana, vaikka ensimmäisessä erässä taululle mukava 4-1 johto hankittiinkin. Classic oli tehnyt hyvän ottelusuunnitelman ja puolusti Wirmottarien pitkät hyökkäykset tehottomiksi ja iski terävästi vastaan. Parilla nopealla kolmannen erän maalilla joukkue nousikin voittotaisteluun, mutta rutiinilla SBS Wirmon tytöt pitävät 4-3 johdon loppuun asti.

-Ei se täällä tule helpolla. Classic teki pelistä meille todella vaikean, mutta onneksi Laihisen Roosalla oli lentokeli ja lopussa tapeltiin hyvin, summasi pääluotsi Mika Pietilä.

Toiseen otteluun karstat oli koneesta saatu karisteltua ja SB Prota vastaan onnistumisia saatiin koko joukkueen voimin. Peräti 13 pelaajaa kirjautti vähintään yhden tehopisteen ja ottelu puhallettiin päättyneeksi 25 minuutissa luvuin 12-0.

-Iloinen ilme ja hyvää viimeistelyä. Pro on kuitenkin viime vuoden c-tyttöjen sm-pronssimitalisti, joten se ei ole missään muodossa huono jengi, kertoi Pietilä.

SBS Wirmon B-tytöt pelaavat SM-sarjaa kolmantena perättäisenä vuonna. Sarja käynnistyy syys-lokakuun taitteessa.