Wirmo tyly isäntä Leiskulle
Julkaistu: 10.12.2018 00.00

Liigavahvistettu Leisku ei pystynyt HaNi-Hallissa Wirmoa horjuttamaan, vaan tärkeät sarjapisteet jäivät Mynämäkeen lukemin 8-1 (4-0, 2-0, 2-1).

Leisku aloitti ottelun TPS-laina Aku Kuikan johdolla vahvasti ja painoi pelin wirmolaisten päätyyn korkealta painetta Wirmo-puolustajille antaen. Wirmo onnistui kuitenkin selvittämään alun vaikeat hetket ja pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan. Henrik Rossi osoitti viidennellä peliminuutilla olevansa pelipäällä ja kanttasi puolen kentän pinnasta tyylikkäällä kudillaan pallon ohi Leisku-veskarin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Rossi passitettiin melko köykäisesti jäähypenkille, mutta Leisku-ylivoima ei juuri vetoja saanut aikaiseksi. Pian jäähyn jälkeen Miro Portnoj tarjoili ensimmäistä sarjapeliään Wirmo-paidassa pelanneelle Samuel Saloselle takatolpille sellaisen herkkumutterin, että Salonen sai saman tien myös maalitilinsä auki. Timi Kosken niitattua pelin 3-0:aan olikin Leiskun aikalisän aika.

Erän lopulla Portnoj taituroi Olli Laineen syötöstä Wirmon johdon jo neljään maaliin ja näin ollen Leiskulle jäi erätauolle hieman mietittävää. Peli oli avauserässä tasaista, mutta Wirmon puolustaminen ja maalivahtipeli Aleksi Vainion johdolla taltutti vierasjoukkueen maalintekoyritykset.

Toisen erän Wirmo aloitti tarjoilemalla Leiskulle ylivoimahyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen, mutta Aleksi Vainio kesti. Vainio nappasi kolmannella minuutilla näppärän tuplatorjunnan ja kaivettuaan pallon kamoistaan, heitti vielä Miro Portnojn läpiajoon lunastaen itselleen syöttöpisteen. Pelin kaunein osuma nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Henrik Rossi niputti ketjullisen Leisku-pelureita ja aikansa hassuteltuaan syötti poikittaissyötöllä Mikko Laineelle tyhjän maalin.

Maalien myötä Wirmon pelaaminen järkevöityi ja erässä nähtiinkin todella oppikirjakelpoisia pitkiä hyökkäyksiä, joissa joukkue pysyi pallossa, eikä antanut Leiskulle mahdollisuuksia maalitilin avaamiseen. Roope Lapilan jäähykin jäi käyttämättä, kun vieraiden ylivoima meni laidalla syöttelyksi, eikä ainuttakaan vetoa maalille asti saatu. Kahden erän jälkeen taululla olivatkin tylyt tennisnumerot 6-0.

Kolmannessa erässä pääasiassa odoteltiin pelin päättymistä. Mikko Laine ja Henrik Rossi tekivät toiset maalinsa ja Leiskukin sai lopulta maalitilinsä auki. Paljon muuta ei viimeisestä erästä kerrottavaa jäänyt, sen verran pelailuksi homma meni.

Wirmo oli erien alkujen heikoista vaiheista huolimatta kuitenkin se tiiviimmin puolustava joukkue ja Aleksi Vainio onnistui maalillaan erinomaisesti. Hyökkäyssuuntaan oltiin tällä kertaa riittävän teräviä ja erityisesti Henrik Rossi (2+1) sekä Miro Portnoj (2+2) olivat hyvällä pelipäällä.

Seuraavaksi Wirmon puolustuksen pitävyyttä testaa aina paikallispeleihin syttyvä UHV Bulls, joka saapuu HaNille vuoden viimeiseen sarjapeliin lauantaina 15.12. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00.