Puimurit voitolla joulutauolle
Julkaistu: 17.12.2018 00.00

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue sai päättää syyskautensa voittoon kotihallissaan, kun pitkään joukkuetta piinannut paikallisvastustaja UHV Bulls kaatui lukemin 7-5 (1-1, 2-1, 4-2).

Ottelun ensimmäisen maalin iski liigaympyröitäkin haistellut Antton Koski. Tasaisen avauserän lopulla Miro Portnoj onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailun. UHV Bullsin aktiivinen miesvartiointi vaikeutti wirmolaisten pelinrakentelua, eikä aivan ykköskorin paikoille päästy.

Toisessa erässä Kosket osuivat kolmesti. Wirmon Timi Koski kahdesti ja UHV Bullsin Antton Koski kertaalleen. Tasaisissa merkeissä edettiin muutenkin. Kahden erän jälkeen maalia kohti ammuttujen laukausten määrä oli molemmissa päädyissä täysin sama. Pelissä oli tunnetta niin kuin näissä otteluissa tapana on ollut, mutta jäähyjä ei kahteen ensimmäiseen erään vihelletty.

Viimeisellä kaksikymppisellä wirmolaisten maalin johto kääntyi maalin tappioasemaksi, kun Juuso Lehtonen ja Tino Laine painoivat maalin mieheen. Peli näyttikin kovasti kääntyvän vierasjoukkueelle. Wirmo onnistui kuitenkin Henrik Rossin toimesta hyödyntämään pelin ainoan ylivoimansa ja vääntämään pelin tasoihin. Alle minuutti tästä ja Ville Virtanen vei jälleen Härät johtoon.

Wirmon nuoret miehet halusivat kuitenkin tällä kertaa voiton. Tasoitusmaalin niittasi Valtteri Sainio ja johto-osuman hattutemppunsa sinetöinyt Timi Koski. Kun peliä oli jäljellä kolmisen minuuttia, pääsi UHV Bulls vielä yrittämään ylivoimalla tasoitusosumaa, mutta Tino Pietilä pääsi alivoimalla kuittaamaan Wirmolle seitsemännen maalin, joka lopulta vehmaalaisten rynnistyksestä huolimatta jäi pelin viimeiseksi.

• Ihan ok peli. Tunteella mentiin puolin ja toisin, mutta ehkä me sitten päätöserän lopulla olimme kuitenkin se kypsempi joukkue ja ansaitsimme voittomme. Hyvä taisteluvoitto, joka antaa uskoa siihen, että ehjiä kuudenkymmenen minuutin suorituksia on mahdollista saada aikaiseksi, kommentoi joukkueensa esitykseen tyytyväinen Wirmo-valmentaja Tero Tähtinen.

Voittonsa myötä Wirmo nousi sarjan tasaisessa keskikastissa pudotuspelipaikalle, vaikkei syksy missään nimessä helppo ole ollutkaan. Sarjan kärjessä FBT Pitu ja IBK MedA ovat omissa pistelukemissaan, mutta sen jälkeen ainakin 6 joukkuetta on muutaman pisteen sisällä pelaamassa lopuista playoff-paikoista.