Leafiltä piste  mukaan
Julkaistu: 04.02.2019 00.00

Leafiltä piste mukaan

Sekä SBS Wirmo että Sb Hirvensalo pelaavat vielä Länsirannikon lohkon playoff-paikasta ja niinpä perjantainen ottelu Turun Leaf-Areenalla oli molemmille joukkueille enemmän kuin kolmen pisteen peli, vaikkei itse ottelussa enempää sarjapisteitä jaossa ollutkaan. Nämä jaossa olleet menivät lopulta niin, että kotijoukkue Hirvensalo sai kaksi ja vierailija Wirmo yhden loppulukemin 8-7 (3-1, 3-4, 1-2, 1-0).

Ottelun alku ei mennyt wirmolaisittain ihan toivotusti. Kymmenen pelatun minuutin jälkeen Hirvensalo oli jo lipsahtanut 3-0 johtoon. Pienen ryhtiliikkeen myötä Markus Varjonen pääsi kaventamaan erän lopulla, mutta lisäkiriä ei tuossa vaiheessa saatu aikaiseksi.

Toisessa erässä kotijoukkue rykäisi eron jo 5-1:een, mutta erän jälkimmäisen puoliskon Wirmo vei maalein 4-1 ja pääsi päätöserään iskuasemissa vain maalin takamatkalla. Toisessa erässä onnistuivat viimeistelyssään Miro Portnoj (2) sekä Mikko Laine ja toistamiseen osunut Markus Varjonen.

Päätöserässäkin Wirmon maalit sijoittuivat vasta jälkimmäiselle puolikkaalle. Markus Varjonen sinetöi hattutemppunsa ylivoimalla vääntäen pelin tasoihin. Sama mies tasoitti vielä Hirvensalon johtomaalin jälkeen neljännellä maalillaan ja peli eteni jatkoajalle. Jatkoajalla juhlimaan pääsi kotijoukkue SB Hirvensalo, kun kokenut Lasse Paju rankaisi wirmolaisia ratkaisuosumallaan.

• Saatiin piste, mutta kai tämä pelitapahtumiin nähden oli torjuntavoitto. Kolmen pisteen suoritukseenkaan ei olisi paljoa vaadittu, mutta emme me tällä pelillä olisi kolmea ansainneetkaan. Ajoittain mallikasta pelaamista, mutta pääosin vähän laiskaa sekä pallon kanssa että ilman. Toisaalta tosiaan pistekin maistuu, kun yhtä hyvin voisimme lähteä kotiin nollan kanssa, kommentoi Wirmon päävalmentaja Tero Tähtinen.

Wirmo luopui hyökkäyspäässä pallosta turhan helposti muun muassa hukkasyöttöjen myötä ja vastustaja pääsi iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Ensi viikonloppuna wirmolaiset suunnistavat Säkylään Karhukoplan kotiareenalle, jossa vastassa on vähintäänkin yhtä kovasti pisteitä hinkuva kotijoukkue, joka osaa pikkukentällään vääntämisen paremmin kuin hyvin. Wirmon pelaamisen pitää parantua napsun tai pari, mikäli pisteille Säkylässä mielitään.