MedA parempi HaNilla
Julkaistu: 05.03.2019 00.00

SBS Wirmon miesten edustusjoukkueen kevään viimeiseksi kotipeliksi jääneessä runkosarjaottelussa ei onnistuttu katkaisemaan tappioputkea, vaan sarjan kärkipaikkaa hamuava IBK MedA nappasi voiton lopulta lukemin 4-7 (2-3, 0-1, 2-2).

Avauserä oli wirmolaisilta todella sekavaa pelaamista ja suurin positiivinen ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen olikin se, että kotijoukkue oli tappiolla vain 2-3. Wirmolaisten maaleista vastasivat Olli Laine ja Miro Portnoj.

Toiseen erän pelaamista saatiin aika tavalla parannettua. Erityisesti oman pään puolustamiseen tuli ryhtiä. Hyökkäyssuuntaan Wirmo oli pallon kanssa todella hätäinen ja usein ainoa hyökkäysvaihtoehto oli pallon kuljettaminen vauhdilla johonkin. Vastustaja iski yhden lisäosuman ja päätöserään päästiin kahden maalin iskuasemissa.

Parhaan eränsä kotijoukkue pelasi päätöserään. Samanlaista pelaamista olisi kaivattu jo kahdessa ensimmäisessä erässä. MedA on kuitenkin kauden mittaan saanut puolustuspelinsä todella laadukkaaksi ja huippupaikoille murtautuminen oli erittäin vaikeaa. Toki niitäkin saatiin luotua, mutta ruuti oli maalaamiseen tällä kertaa turhan märkää. Ilman maalivahtia wirmolaiset saivat vielä aikaiseksi mukavat säpinät, mutta tasoitusmaalia ei saatu aikaiseksi ja niinpä vastustaja pääsi kuittaamaan kahdesti pallon tyhjään rysään.

- MedA oli tänään parempi. Enemmänkin voidaan jossitella noita pelejä Heittoa, PiTUa ja KaKoa vastaan, joissa emme yltäneet hyvään suoritukseen. Sarjataulukkokin kertoo, ettemme pystyneet tällä kaudella lunastamaan niitä odotuksia, johon tällä rosterilla olisi ollut mahdollisuuksia yltää. Loimaalla pelataan vielä perjantaina ja sitten alkaakin valmistautuminen ensi kauteen, kommentoi kevään aikaiseen päättymiseen pettynyt päävalmentaja Tero Tähtinen.

Tappio sinetöi siis Wirmon kauden päättymisen runkosarjaan. Viimeisessä ottelussa on kuitenkin kotijoukkueena toimivan Leiskun puolelta panosta eli turhasta kamppailusta ei todellakaan ole kysymys. Wirmo lähtee päättämään kauttaa voittoon.