C2-pojille tappio sarjakärkeä vastaan
Julkaistu: 07.03.2019 00.00

Kauden ensimmäisessä pitkässä SM-sarjan ottelussa SBS Masku/SBS Wirmo ja EräViikingit kohtasivat HaNilla. Silloin vierasjoukkue oli parempi selkein lukemin, eikä kotijoukkue oikein päässyt peliin kiinni missään vaiheessa. ErVin isännöimässä ottelussa kotijoukkue oli edelleen maaleissa edellä, mutta pelillisesti ero oli tasoittunut. Loppulukemat kuitenkin selvät 9-6 (4-1, 1-2, 4-3).

ErVi aloitti ottelun melko sähäkästi, kun palloa kaivettiin ensimmäisen kerran MW:n verkoista jo 20 sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue ehti tekemään vielä kaksi lisäosumaa, ennen kuin vierasjoukkue sai Lauri Eloluodon toimesta maalitilin korkattua. Erän lopulla vastustajan ykköspeluri Leevi Rantala teki vielä näyttävän pukukoppiosuman ja ensimmäiselle tauolle poistuttiin 4-1 kotijohdossa.

Toiseen erään MW sai paremmin pelistä kiinni ja Jace Hellen sekä Matias Koski nostivat osumillaan maalaispojat jo maalin päähän. ErVin ylivoima tuotti kuitenkin vielä yhden lisäosuman ja näin ollen kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin takaa.

Päätöserässä Rantala ehti viimeistelemään hattutemppunsa ennen kuin Matias Koski ja Roni Niemi toivat MW:n jälleen maalin päähän. Sitten jälleen muutamaan minuuttiin pari nukahdusta omiin ja ero oli jälleen kolmessa maalissa. Lauri Eloluoto nostatti vielä osumallaan kirifiilikset, jotka lopun jäähyt vahvasti vesittivät ja kotijoukkue sai iskeä vielä kosmeettisen 9-6 osuman, joka jäi ottelun viimeiseksi.

- Vauhdikasta ja hyvää salibandya. Kiva peli. Pelitavat melko erilaiset, mutta tällä kertaa olimme selkeästi jo samassa ottelussa. Ensimmäinen kohtaaminen meni syksyllä vahvasti alkutärinöiden myötä mönkään, kommentoi MaskuWirmon valmentaja Mikko Immonen.

MW:n tehokkain ottelussa oli Jace Hellen, joka nappasi 1+2 tehot. Kotijoukkueen tehokkain oli 3+3 kellottanut Leevi Rantala.

Ennen ottelua oli jo selvää, että ErVi kuittaa lohkovoiton nimiinsä ja MaskuWirmo on lohkon kakkonen. Oilers ottaa kolmannen sijan ja LaSB neljännen. LaSB jatkaa siis kauttaan runkosarjan jälkeen playoff-karsintojen merkeissä ja kolme ensimmäistä odottavat puolivälierien alkua. Tulevana viikonloppuna pelataan runkosarja valmiiksi. SBS Masku/SBS Wirmo kohtaa kotonaan sunnuntaina 10.3. 18.00 YPAn.