B-tytöt välieriin
Julkaistu: 02.04.2019 00.00

SBS Wirmo ei antanut espoolaiselle Northern Starsille armoa B-tyttöjen puolivälierissä. Runkosarjan voittaja voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 21-0 (10-0, 5-0, 6-0) ja toisen osaottelun vieraissa 2-15 (0-5, 1-3, 1-7).

Ensimmäinen ottelu oli käytännössä ratkaistu kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Kotijoukkue SBS Wirmo johti siinä kohdassa peliä 3-0 ja vastustaja joutui turvautumaan aikalisään. Vyöry vastustajan maalia kohti jatkui vielä seuraavat 57 minuuttia ja loppujen lopuksi taululle saatiin iskettyä huimat 21 osumaa. Laukaukset maalia kohti koko ottelun osalta olivat 64-11, mutta Wirmon maalissa pelannut Sara Koskikin joutui muutamaan otteeseen venymään säilyttääkseen maalinsa koskemattomana.

Toinen ottelu alkoi hieman maltillisemmin, mutta silti ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat lukemat 0-5. Puolessa välissä peliä vierasjoukkue johti ottelua 0-8 ja suurin hinku maalien tekemiseen oli selkeästi jo tyydytetty. Toisen erän lopulle kotijoukkue sai ensimmäisen maalinsa, mutta päätöserään lähdettiin selkeässä 1-8 Wirmo-johdossa. Kolmas erä meni Wirmolle 1-7 ja koko peli näin ollen 2-15. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, joka ei todellakaan tullut kotipeliinsä valmiiksi luovuttaneena. Tällä kertaa vastus oli hyvästä yrityksestä huolimatta kuitenkin liian kova.

Ottelusarjassa eniten pisteitä kahmivat Olivia Pietilä (9+4), Eerika Koski (6+4), Emilia Pietilä (4+3) sekä Roosa Laihinen (4+2), jotka myös nappasivat tehoillaan neloisjohdon pudotuspelien pistepörssissä. Myös Emilia Kurppa (3+3) sekä Emmi Vaitiniemi (2+3) mahtuvat pistepörssin kärkikymmenikköön. Mainittakoon myös Nora Pietilän 1+4 tehot, joita voi pitää kovan playoff-pelaajan merkkinä, kun runkosarjassa tilille kertyivät pisteet 0+6.

Wirmon lisäksi välieriin selvisivät odotetusti Pirkat, SSRA sekä EräViikingit. Näistä wirmolaisia vastaan asettuu oululainen SSRA. Ensimmäinen välieräpeli pelataan HaNi-hallissa lauantaina 6.4. klo 12.00 ja toinen Oulussa, Nallisportissa heti sunnuntaina klo 18.30. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.