C2-pojat välieriin
Julkaistu: 05.04.2019 00.00

C2-poikien SM-sarjan runkosarjassa toiseksi sijoittunut SBS Maskun ja SBS Wirmon yhteisjoukkue selvitti puolivälieristä tiensä välieriin kaatamalla OLSin voitoin 2-1.

Ensimmäinen ottelu HaNi-Hallissa päättyi kotijoukkueen toisen erän terävän viimeistelyn ansiosta 10-5 (3-2, 6-3, 1-0) MaskuWirmolle. Kotijoukkueen pelaaminen ei kuitenkaan päätöserää lukuunottamatta ollut erityisen huolellista ja jännitys näkyi otteissa pallon polttelemisena.

Ottelun pöytäkirja

Toinen osaottelu pelattiin viikon kuluttua Oulussa. Siellä peli soljui tasaisena loppuhetkille asti, kunnes OLS iski ensin tasoituksen ja lopulta puolitoista minuuttia ennen loppua voittomaalin, eikä MaskuWirmon loppuhetkien rynnistys enää tuottanut tulosta. Loppunumerot 5-4 (2-1, 0-2, 3-1). Oulussa hämmästystä herätti salliva tuomarilinja, joka tuotti rumiakin, lajiin kuulumattomia tilanteita. Voittojen tasoittuminen tarkoitti, että seuraavana päivänä sarja huipentuisi Mynämäessä ratkaisevassa kolmannessa ottelussa.

HaNi-Halliin olikin kerääntynyt varsin mainio yleisömäärä (208) pääsääntöisesti kotijoukkuetta kannustamaan. Pelaaminen ei ollut aivan niin jännittynyttä kuin ottelusarjan avauksessa, jos nyt ei mistään rennon letkeästä esityksestäkään voida puhua. Ottelun tärkeys näkyi. MaskuWirmo kuitenkin pääsi livahtamaan avauserässä johtoon, eikä OLS enää ohi päässyt. Toisessa erässä vieraat saivat pelin vielä tasoihin, mutta lopulta isäntäjoukkue paineli selkeään 10-4 (2-1, 2-1, 6-2) voittoon.

MaskuWirmon lisäksi välieriin tiensä selvittivät suurseurat EräViikingit, Classic ja Oilers, joista maalaispojat saavat vastaan espoolaisen Oilersin. Runkosarjassa molemmat joukkueet nappasivat keskinäisistä peleistä yhden vierasvoiton, joten todella tasaisista ennakkoasetelmista lähdetään liikkeelle. Ensimmäinen välieräpeli pelataan Mynämäessä lauantaina 6.4. klo 18.00 HaNilla ja toinen heti seuraavana päivänä Espoossa samaan aikaan. Kahdella voitolla pääsee finaaliin.

• Kaiken kaikkiaan on todella kova juttu, että meidän joukkueemme on Suomessa neljän kovimman C2-poikajoukkueen joukossa. Toivottavasti paikallinen salibandy-yleisö löytää tiensä HaNille. Lähdemme haastamaan isompia seuroja ja annamme tulevissa peleissä kaiken mitä annettavissa on, kommentoi joukkueen valmentaja Mikko Immonen.

Kiitoksia OLSille tiukasta puolivälieräsarjasta!